Acasa BusinessEconomic Emil Stoica: 300 miliarde de euro datoria cu pensiile la sfarsitul lui 2009. Aproape un milion de pensii de invaliditate

Emil Stoica: 300 miliarde de euro datoria cu pensiile la sfarsitul lui 2009. Aproape un milion de pensii de invaliditate

scris de Ziua Veche
10 afisari

.Salariile bugetarilor si pensiile au crescut in ultimii 8-9 ani de 2-3 ori in termeni reali. In plus, numarul de angajati de la stat a crescut in mod nejustificat mai ales in ultimii 4-5 ani. Dar aceasta crestere s-a facut prin amanetarea viitorului, fara surse de finantare. Doar datoria cu pensiile la data de 31.12.2009 era de 300 de miliarde de euro. Dintr-o data s-a anuntat la televizor ca nu mai suntem saraci si ca ne permitem aceste cresteri.


Ei bine, nu. Nu ne permitem. Mai avem mult de muncit pana sa ne permitem. Nu este corect ca unii sa dea spaga la doctor, asa cum s-a intamplat cu cele 3.000 de cazuri de la Moreni, si sa obtina pensie de invaliditate. Avem 920.000 de pensii de invaliditate in Romania.  

Nu este corect ca cei lenesi sa iasa la pensie de la stat in aceleasi conditii ca si cei harnici.

Nu este corect sa existe legi pentru pensii speciale si fara finantare.

Nu este corect sa maschezi somajul prin pensionari anticipate si sa nu ai finantare.

De ce nu ar fi inlocuit acest sistem pay as you go cu un sistem corect, in functie de cat contribuie fiecare?  

Este tragic ca 2 milioane de romani sa nu gaseasca de lucru in tara si sa contribuie cu impozite si taxe in alte tari, asta in timp ce parintii lor primesc pensie in Romania in timp ce au fost fortati sa-si abandoneze copiii la scoli din Romania care sunt finantate de cei ramasi.

Da stiu, se trimit bani in tara sa ajute si s-ar putea ca aceste sume sa creasca, dar pensiile, scolile, drumurile, politia etc. sunt platite oricum din impozitele din Romania. TVA-ul colectat din pe banii trimisi nu acopera aceste chletuieli. Repet, este tragic.

Este tragic ca nu se creeaza locuri de munca in mediul privat care sa sustina taxele, impozitele, contributiile, deci sistemele de invatamant, de sanatate, pensiile.

 

Mai mult pe http://stoica.hotnews.ro

0 comentariu

Comisia Pentalatera 17-10-2010 - 22:28

Trilateralul Zbigniew Brzezinski depre Revolutia Romana: „Dacă ruşii au jucat sau nu un rol, nu vom şti niciodată sau, ca să nu spun vorbe mari, nu vom şti mult timp de aici înainte.” – Da. – Aceasta e explicatia pentru faptul ca nu vom afla niciodata cine sunt teroristii de la Revolutia Romana!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult