Acasa BusinessEconomic Emisiune numismatica. BNR pune in circulatie o moneda de argint dedicata lui Liviu Rebreanu

Emisiune numismatica. BNR pune in circulatie o moneda de argint dedicata lui Liviu Rebreanu

scris de Ziua Veche
24 afisari

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, vineri, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 125 de ani de la naşterea scriitorului Liviu Rebreanu, se arată într-un comunicat al BNR.


Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice dedicate lui Liviu Rebreanu este de 250 lei, iar tirajul emisiunii de 1.000 bucăţi.

Aversul prezintă, suprapusă peste un cerc, o compoziţie grafică care sugerează romanul ‘Ion’ al scriitorului Liviu Rebreanu; deasupra, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, stema României, valoarea nominală a monedei ’10 LEI’ şi anul de emisiune ‘2010’.

Reversul prezintă portretul lui Liviu Rebreanu, suprapus peste un cerc; în stânga, perioada în care a trăit scriitorul ‘1885’ – ‘1944’ şi inscripţia în arc de cerc ‘LIVIU REBREANU’; în dreapta, jos, semnătura acestuia.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Monedele din argint din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 125 de ani de la naşterea lui Liviu Rebreanu’ au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 10 decembrie, precizează comunicatul menţionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult