Acasa BusinessEconomic UPDATE – Eşec la privatizarea CFR Marfă: Ofertele despuse au fost respinse

UPDATE – Eşec la privatizarea CFR Marfă: Ofertele despuse au fost respinse

scris de L.M.
105 Afisari

UPDATE, ora 21.55 – Procedura de privatizare la CFR Marfă va fi reluată, astfel că în cursul serii de miercuri sau joi va fi publicat noul anunţ, după ce ofertele depuse de cele trei companii precalificate au fost respinse, a anunţat premierul Victor Ponta.

”Astă-seară sau mâine dimineaţă, trebuie publicat noul anunţ, în aşa fel încât săptămâna viitoare să ne întoarcem, practic, la punctul de unde suntem. Cei trei participanţi, patru au fost care au cumpărat caietul de licitaţie, cei trei participanţi, fiecare dintre ei avea câte o problemă în dosar şi nu se putea merge mai departe, era riscul de a fi contestat. Şi atunci am decis, domnul Fenechiu – astăzi am avut o discuţie destul de lungă în şedinţa de Guvern pe această temă – ne-a propus şi am fost de acord, practic, că aşa se face, să-i declare necalificaţi şi astăzi să reia procedura, în aşa fel încât săptămâna viitoare să poată să se califice, probabil toţi trei sau chiar mai mulţi dacă vin. Oricum, eu nu vreau să vă spun că e un lucru bun. E un lucru foarte îngrijorător, dar important e ca, sper că am pierdut doar o săptămână, o să vedem marţea viitoare”, a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.
Potrivit acestuia, există o preocupare extraordinar de mare pe aceasta temă a privatizării CFR Marfă şi speră să nu se fi pierdut decât o săptămână. ”La CFR Marfă se îmbunătăţeşte caietul de sarcini în aşa fel încât condiţiile să nu fie excesiv de restrictive”, a completat Ponta.

Eşec la privatizarea CFR Marfă: Ofertele despuse au fost respinse de Comisia de privatizare din Ministerul Transporturilor.

Eşec la privatizarea CFR Marfă: Ofertele despuse au fost respinse

Procedura de deschidere a ofertelor pentru precalificarea potenţialilor investitori pentru CFR Marfă s-a încheiat pe 11 mai, la ora 16.00, a doua etapă fiind verificarea şi evaluarea acestora, cu termen limită data de 15 mai, ora 12.00. Miercuri trebuiau să fie anunţaţi investitorii precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare.

Documentaţia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfă a fost depusă de compania americană OmniTRAX, Grup Feroviar Român (GFR) şi asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS