Acasa BusinessEconomic Euro prinde putere in fata leului

Euro prinde putere in fata leului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Moneda nationala s-a depreciat in debutul sedintei interbancare de vineri, cotatiile depasind nivelul de 4,28 lei/euro, iar dealerii spun ca incertitudinea din mediul politic continua sa puna presiune pe leu.

In deschiderea sesiunii, bancile afisau cotatii de 4,2720 – 4,2750 lei/euro, usor mai sus fata de nivelul de joi, de 4,2680 – 4,2700 lei/euro.

 

Potrivit dealerilor, remanierea ministrilor a pus totusi presiune pe curs, desi efectul este putin intârziat, dar tranzactiile sunt reduse si realizate, in principal, de clientii locali. De asemenea, bancile locale cumpara euro pentru constituirea provizioanelor in valuta.

„Leul s-a depreciat pe fondul tensiunilor politice, dar si din cauza faptului ca banca centrala nu a aratat sa intervina in favoarea leului”, a spus un dealer.

Cursul a urcat treptat, in prima ora de tranzactionate, iar in jurul orei 10:15 bancile afisau cotatii de 4,2820 – 4,2840 lei/euro.

Dealerii spun ca evolutia leului va depinde si de contextul international, iar daca vor aparea date negative sunt premise ca paritatea sa continue sa creasca.

Jucatorii asteapta in aceasta sedinta si date din SUA, autoritatile americane vor publica evolutia statelor de plata a salariilor din economie, exceptându-le pe cele din agricultura, din luna august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult