Acasa BusinessEconomic Euro se duce in jos din cauza Greciei

Euro se duce in jos din cauza Greciei

scris de Ziua Veche
5 afisari

Euro a coborat vineri pana la cel mai scazut nivel inregistrat dupa data de 30 aprilie 2009, fiind cotat la 1,3202 dolari americani, in urma deciziei agentiei Moody’s de a retrograda ratingul Greciei si a reevaluarii deficitului public al Greciei.


 

Moneda unica sufera de pe urma unor noi temeri referitoare la posibilitatea intrarii Greciei in incapacitate de plata, in conditiile in care deficitul public pe 2009 al acestei tari a fost revizuit, din nou, in sus de Oficiul european de Statistica (Eurostat) pana la 13,6 procente din Produsul Intern Brut, in loc de 12,9 procente din PIB cat se estima anterior, transmite Agerpres.

Euro a scazut si in raport cu moneda japoneza pana la 123,60 yeni.

0 comentariu

ValVerde 17-10-2010 - 04:06

[quote name]Daca insiruirea numelor n-ar fi o insulta pentru unul din forumisti, ar fi chiar de ris.Am sa-ti spun o poveste cu trei Vladimiri.[/quote]

In regula, spunemi-o, dar te rog, mai explica-mi odata cum existenta lupilor si a caprioarelor anuleaza Teoria Evolutiei.

„Am sa mor cind am sa incetez sa rid” (ValVerde)

ValVerde 17-10-2010 - 04:08

[quote name]Deocamdata, Alamar este singurul crestin cu care poti avea un dialog de nivel inalt…[/quote]

DE POCAITI ;)))))))))))))))))))
Hahahahahahahhahahahahahahah

un crestin 17-10-2010 - 04:32

„Vladimir” in ruseste inseamna „stapanul lumii”
Istoria Rusiei cunoaste 3 personalitatiinfluente care au purtat acest nume.
In anul 998 d. Ch. printul Vladimir al Kievului a devenit crestin.Avand de ales intre romano-catolici si ortodocsi, el si-a trimis emisari in toata Europa ca sa afle care dintre cele doua ramuri ale crestinismului este cea mai potrivita. Acestia (asa cum zice Briel), au fost impresionati de frumusetea muzicii din slujba ortodoxa si l-au inflentat pe print sa imbratiseze aceasta forma a crestinismului. Ca urmare, el a poruncit ca toti supusii sa fie botezati.

Dupa aproximativ noua sute de ani, un alt Vladimir s-a nascut in Rusia. La varsta de 16 ani el a devenit ateu datorita unui incident stupid. Ca si alti tneri, Vladimir Lenin a neglijat pentru o vreme sa mearga la biserica. Baiatul l-a auzit pe tatal sau intrebandu-l pe un preot ce sa faca in aceasta situatie. Preotul a raspuns „sa-l bati”. Indignat Lenin si-a smuls crucea de la gat, hotarand sa nu mai aiba de-a face cu religia. Ba chiar s-o urasca.

Poate ca asta nu s-ar fi intamplat daca preotul ar fi dat un raspuns mai intelept si iubitor.

Actualul Vladimir… vom vedea daca vom mai trai.
Nici printul Vladimir, nici Vladimir Lenin n-au ajuns sa stapaneasca lumea asa cum le prevedea numele destinul.Sa vedem cine-i Gog si Magog din Apocalipsa. Strabunica mea spunea ca-i rusul si chinezul.

un crestin 17-10-2010 - 04:42

„Am sa mor cind am sa incetez sa rid” (ValVerde)

————–
decat sa mori nemantuit si sa te duci in iad, mai bine ride zi si noapte.

ValVerde 17-10-2010 - 04:53

[quote name] „Vladimir” in ruseste inseamna „stapanul lumii”[/quote]

de fapt inseamna altceva, vezi mai jos:

The first part of the name is derived from the Slavic root vlad for „rule”, and the second part — from the root mer for „great, famous, glorious”. Hence, it means „ruling with fame”(Wikipedia)

Chiar daca definitia ta e corecta, ce vrei sa spui cu asta???
Numele Vladimir e atit de comun, ca orice asociere de tipul „Nostradaus” e pierdere de vreme.

Uite, poti sa-i adaogi pe Vladimir Jirinovski sau pe Vladimir Voronin. Inventeaza ceva ca sa-i faci semnificativi.

Unde e demonstratia cu lupul si caprioara???

Stick to the Bible!

ValVerde 17-10-2010 - 04:57

[quote name]decat sa mori nemantuit si sa te duci in iad, mai bine ride zi si noapte.[/quote]

Facem un tirg:

iau eu risul si veselia pe lumea asta si ia tu raiul pe lumea cealalta !!!

Opiumul Poporului 17-10-2010 - 05:10

Lasa gargara si explica-mi ce a fost inainte de Big Bang si ce va fi dupa disparitia Universului. Prea te crezi fortos. Crezi ca daca esti smecher si ai bani, le-ai rezolvat pe toate ?
As vrea sa te vad in secunda de dinaintea mortii, cum te inchini cu limba in cerul gurii, ca virgula comunistii, sau ca soldatii sovietici cand plecau in misiune.

ValVerde 17-10-2010 - 05:20

[quote name]Lasa gargara si explica-mi ce a fost inainte de Big Bang si ce va fi dupa disparitia Universului. Prea te crezi fortos. Crezi ca daca esti smecher si ai bani, le-ai rezolvat pe toate ?
As vrea sa te vad in secunda de dinaintea mortii, cum te inchini cu limba in cerul gurii, ca virgula comunistii, sau ca soldatii sovietici cand plecau in misiune.[/quote]

Ridici confruntarea intelectuala cu o treapta mai sus….

Uite, nu mai fac gargara…poti folosi lichidul meu de gargara ca sa imi explici cine la facut pe dumnezeu si ce o sa fie cind dumnezeu o sa inceteze sa existe

urbos 17-10-2010 - 05:45

Alamar e un imbecil, e prost cu spume si incult p edeasupra. Indruge ineptii pe care se chinuie sa le inveleasca intr-un aer doct. Il cred doar cretinii ca si el.
Nu e crestin, doar isi zice, ca multi imbecili de pe planeta. Nu sti enici macar biblia aia pe care o tot citeaza, luand niste palme pe limba lui de la un alt forumist care i-a dat cu cite in cap. Alamar e o caricatura, un bigot, deci un primitiv, care citeste biblii se pare si alea modificate dupa gustul jidanimii pe care o iubeste nespus, ca un paduche si o sluga ce e. Sugatorii n-au personalitate.
Am inteles ca a fost cumva pe front, probabil de la armata i se trage imbecilizarea, spalarea la creier. E doar un rebut.

urbos 17-10-2010 - 06:02

Idiotul dadea citate despre inchinarea la idoli, facand paralela cu inchinarea la sfinti si icoane.
Alamare, inchinarea la icoane sau sfinti, nu este inchinare la idoli atata vreme cat si icoanele si sfintii il reprezinta pe Dumnezeu facand legatura mentala cu el. Idolul il inlocuieste pe Dumenezeu sau nu are legatura cu el, d-aia zice sa nu te inchini la idoli. Ala care se inchina la icoana sau la moaste, stie ca tot la Dumenezeu se inchina.
Ce sustii matale e ca si cum ai spune ca la telefon nu vorbesti cu persoana de la celalalt capat al firului ci cu receptorul. Dar matale cu siguranta ca vorbesti singur.

Opiumul Poporului 17-10-2010 - 14:44

Problema nu consta in ce a fost mai inainte, oul sau gaina. Ideea era sa ne povestesti ce vei face intr-un moment de cumpana. Este ca vei cere indurare de la Cel de Sus, indiferent in ce forma ti-l imaginezi ?

un crestin 17-10-2010 - 17:44

aha, acuma inteleg. Dumneata cand te inchini si saruti moastele Sfintei Paraschiva, de fapt te inchini lui Dumnezeu. Sfanta Paraschiva este doar receptorul. Interesant si nou.

un crestin 17-10-2010 - 17:59

vad ca te roade exemplul meu de supravietuire a celui slab si ierbivor intr-o lume carnivora populata de colti de fier .

Eu ti-am explicat la vremea aceea si asteptam raspunsul tau serios si stiintific, nu un hohot de ris.

ps. ref.la veselie si ris.
Eu aleg sa ma bucur si sa ma veselesc si aici pe pamant si dincolo. Daca tu vrei sa plangi si sa scrasnesti din dinti dupa moarte, imi pare rau pentru tine.
Am o intrebare pentru tine:
ateismul a fost prima ta dragoste? cel marxist?

ValVerde 18-10-2010 - 01:33

Crestine,
„survival of the fittest” se refera la indivizi din aceeasi specie sau (mai rar) la specii diferite in concurenta pentru aceleasi resurse limitate.
Supravietuirea celui mai puternic nu e concurs intre caprioara si lup sau intre soarece si elefant. Este competitie intre indivizii aceleiasi specii.
Exemplu caprioara ta.
Intre doua caprioare atacate de lup, cea care fuge mai repede are mai multe sanse sa isi transmita genele (deci caracteristicile) generatiei urmatoare. Asa se explica auzul si mirosul dezvoltat, viteza de reactie si viteza cu care fuge.
Lupul: cind doi sau trei indivizi vineaza in cooperare, au mai multe sanse sa omoare prada, deci sa supravietuiasca si sa isi transmita genele in care vinatoarea in grup este „programata”
Asa se explica atacul in haita si nu individual.
Nu, nu i-a invatat nimeni. Pur si simplu, intr-o zi s-a intimplat ca doi lupi sa isi coordoneze eforturile. Au fost mai prolifici, deci au avut mai multe sanse sa traiasca si sa se inmulteasca, transmitind urmasilor caracteristica vinarii in grup.

Pot sa continui, Teoria Evolutionista nu e simpla, dar astept comentariile tale inainte de a continua.
Zimbetul mi-a fost provocat de pozitia ta in care ataci un sistem stiintific fara a avea cea mai mica curiozitate sa intelegi ce zice. Intrebarile tale denota ca nu ai citit cu buna credinta absolut nimic din ceea ce inseamna evolutie. Nu ai nici cea mai mica idee de esafodajul dovezilor si cunostiintelor care au dus la elaborarea teoriei evolutioniste. Cu toate astea o combati pentru ca asa ti-a spus pastorul in biserica.
Cind ai sa gindesti cu mintea ta proprie, cind ai sa aduci argumente logice si realiste in sprijinul pozitiei tale, mai putem vorbi.

ValVerde 18-10-2010 - 01:40

Despre ateism si marxism, sint doua lucruri absolut diferite.
Primul e un sistem filozofic bazat pe concepte stiintifice, al doilea e un sistem politic totalitar.
Intimplator, politicienii comunisti au adoptat sistemul stiintific.
Asta nu ii face pe atei comunisti, daca asta vrei sa insinuezi.

Comunistii credeau in legea gravitatiei. Sper ca esti de acord cu existenta gravitatiei si sint sigur ca nu te acuza nimeni ca esti comunist din cauza asta.

Comunistii credeau in utilitatea alfabetizarii poppulatiei.
Daca esti de acord ca toti cetatenii ar trebui sa stie sa scrie si sa citeasca, esti comunist???

Desi sint de acord cu filozofia atee, sint total in dezacord cu metoda comunista de a o impune cu forta.
De fapt, sint mai multe trasaturi in comun intre BO din Romania de azi si comunisti, atunci cind vine vorba de impunerea credintei tale, cu forta, tuturor cetatenilor. (vezi cazul icoanelor din scoli)

1 2 3 4 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult