Acasa BusinessEconomic Facebook face cea mai importanǎ achiziție din istoria sa. Vezi ce cumpǎrǎ!

Facebook face cea mai importanǎ achiziție din istoria sa. Vezi ce cumpǎrǎ!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Facebook a anunţat miercuri că va cumpăra cu 16 miliarde de dolari aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achiziţia cea mai importantă din istoria companiei.

Facebook face cea mai importanǎ achiziție din istoria sa (foto:ciol.com)

Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 12 miliarde în acţiuni. Pe lângă cele 16 miliarde dolari, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de trei miliarde dolari. „WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă”, a afirmat Mark Zuckerberg.

WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilă în timp real care deţine o poziţie de lider şi care creşte foarte rapid”, subliniază Facebook într-un comunicat. Grupul dezvăluie că WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, şi că peste un milion de persoane îşi deschid cont în fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de „volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicaţii la nivel mondial”, a dat asigurări el. Conform mediafax, investitorii par mai puţin entuziaşti la Bursa din New York, unde acţiunile Facebook au scăzut cu 4,50%, la 65 de dolari, în jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora României), după anunţ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult