Acasa BusinessEconomic Facturi mai mari la energie electrică și gaze. Ce spune ministrul Energiei

Facturi mai mari la energie electrică și gaze. Ce spune ministrul Energiei

scris de Misu Andrei
191 afisari

Explozie a prețurilor la energia electrică și gaze. Unii consumatori au primit facturi chiar și cu 200% mai mari. Un telespectator Digi24 a transmis că a fost anunţat de furnizorul de gaze că îi va creşte factura cu peste două sute de procente de la 1 octombrie. Un altul spune că a primit înștiințare că i se va majora tariful cu peste o sută de procente. Consumatorii vulnerabili vor primi încă din această toamnă sprijin pentru plata facturilor, dacă legea va fi aprobată în Parlament, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

VIDEO Notificările și facturile cu noile tarife, primite de telespectatorii Digi24

Consumatorii vulnerabili vor primi încă din această toamnă sprijin pentru plata facturilor la energie şi gaze, dacă legea care permite acordarea acestor ajutoare va fi aprobată în Parlament în septembrie, a declarat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El a participat la o întâlnire, la Palatul Victoria, între premierul Florin Cîţu şi reprezentanţii ANRE, Transelectrica, bursei de energie OPCOM şi cei ai Consiliului Concurenţei.

foto:gov.ro

„Ne-am întâlnit la solicitarea prim-ministrului cu ANRE, Consiliul Concurenței, Transelectrica, OPCOM, pentru a vedea evoluția prețului de pe piața energiei și a gazelor și să vedem soluții. Este evident că devansarea termenelor de intrare în vigoare a legii pentru consumatorul vulnerabil trebuie să se întâmple. Putem vorbi de această iarnă, vorbim de octombrie-noiembrie„, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a explicat că principala cauză a scumpirilor de pe piața de energie este prețul certificatului de CO2, care acum a ajuns la 55 de euro.

El a adăugat că, prin legea consumatorului vulnerabil, o parte din profiturile companiilor din energie se vor putea întoarce la consumatorii vulnerabili.

„Mergeți pe piața concurențială liberă, alegeți cea mai bună ofertă!”, a îndemnat ministrul.

1 comentariu

?????? 19-08-2021 - 22:37

@ Sunteți de părere că medicii fumători care contribuie la afectarea ,,imunității de turmă” , în condițiile pandemiei COVID, ar fi de sancționat cu restrângerea dreptului la liberă practică, specialiștii susținâd anterior că fumatul contribuie la scăderea imunității prin oxigenarea deficitară a organismului, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult