Acasa BusinessEconomic UPDATE- Falimentul Mic.ro – Patriciu a cerut insolvenţa Mic.ro

UPDATE- Falimentul Mic.ro – Patriciu a cerut insolvenţa Mic.ro

scris de D.P.
543 Afisari

UPDATE, ora 15.56- Compania Mic.ro Retail, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu şi care deţine magazinele Mic.ro, şi-a cerut insolvenţa, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti.

Patriciu deţinea în luna septembrie 2011, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

––––––

Grupul Ţiriac Auto, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a intrat pe lista firmelor care solicită intrarea în insolvenţă a afacerii Mic.ro, deţinute de Dinu Patriciu, ca urmare a unor datorii neachitate de peste cinci milioane de lei.

De ce Mic.ro al lui Patriciu e în pragul falimentului

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti. Ţiriac şi Patriciu, prin firmele lor, s-au înţeles în luna mai a anului trecut să realizeze o tranzacţie prin care Mic.ro urma să preia de la Ţiriac Auto 500 de utilitare Mercedes-Benz Sprinter pentru deschiderea unor magazine de proximitate mobile.

Contractul a fost reziliat după livrarea a aproximativ 300 de maşini, iar în prezent cele două părţi au ajuns în instanţă ca urmare a unei datorii de circa 1,2 milioane de euro.

Debitul este compus din contravaloarea întreţinerii şi reparaţiilor lunare ale utilitarelor Mercedes, contra va loarea anvelopelor de iarnă montate pe aceste utilitare, penalităţi de întârziere şi penalităţi contractuale. Primafactură neachitată datează din luna iulie 2011. Debitul acumulat de Mic.ro este de peste 5 milioane de lei„, a declarat pentru ZF Adrian Ghergulescu, partener al firmei de avocatură Şerban & Asociaţii, care reprezintă grupul Ţiriac în acest dosar.

1 comentariu

lacramioara 14-02-2012 - 23:07

baii sa dea dumnezeu sa ajungeti si voi ca saracii astia care lucreaza la mic.ro si care nu siau luat banii de 2 luni.Nu va e rusine bai fratilor?sa va bateti asa pe fata joc de saracii oameni??nu va ganditi si voi ca ei poate si chiar nu au ce manca din cauza voastra??sa va fie rusine si faceti tot posibilul si dati banii la oameni ca veti fi blestemati.EU sunt inca un copil si ma doare ca sora mea care are doar 19 ani sa gandit sa isi intemeieze o familie si din cauza voastra nu are ce pune pe masa bai nenorocitilor.ganditiva ca sunt exemple si exemple,si nu va mai bateti joc de ei ca ajungeti rau ca va blesteama oamenii.hai sanatatea voastra in oasele noastre:D

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS