Acasa BusinessEconomic Filiale Mechel din România şi Ucraina vor fi oprite temporar

Filiale Mechel din România şi Ucraina vor fi oprite temporar

scris de Laurentiu Banches
67 Afisari

Compania siderurgică Mechel din Rusia a anunţat săptămâna trecută că suspendă temporar producţia în anumite filiale din România şi Ucraina din cauza condiţiilor de piaţă defavorabile.

Filiale Mechel din România şi Rusia vor fi oprite temporar

Suspendarea activităţii în mai multe filiale din cele două ţări se produce ca urmare a faptului că nu există cerere suficientă din Europa, ceea ce va duce la măsuri de şomaj parţial. Această suspendare are deja în vedere filialele din Donetsk din Ucraina şi Târgovişte şi Oţelu Roşu din România. Portiv Rador vor urma în decembrie, tot în România, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Câmpia Turzii.

Mechel a dat asigurări că „Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a demara lucrările de menţinere a instalaţiilor în timpul iernii”, De asemenea, compania a anunţat că angajaţii care vor participa la aceste lucrări de menţinere a instalaţiilor vor fi plătiţi în totalitate, ceilalţi fie vor fi plătiţi fie vor ajunge în şomaj parţial „pentru a-şi păstra locul de muncă”. În septembrie, mai multe sute de persoane au manifestat în România pentru a protesta împotriva concedierilor masive de la uzina din Câmpia Turzii, unde peste 1.600 de angajaţi din cei 1.900 vor dispărea în acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS