Acasa BusinessEconomic Finantele cauta bani la banci

Finantele cauta bani la banci

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ministerul Finantelor cauta sa imprumute 4,6 mld. lei (putin peste un miliard de euro) de la banci in iulie, in conditiile in care doar pentru a rambursa titluri care vor ajunge la scadenta luna aceasta are nevoie de circa 3 mld. lei.


Pe langa acestea, statul mai trebuie sa ramburseze şi 700 mil. euro, in contul unor euro-obligatiuni care ajung la scadenta. Se anunta astfel o lupta dura pentru randamente, dupa ce in iunie Trezoreria şi-a permis sa „forteze mana” bancilor, mentinand randamentele la lei sub 7% pe an, insa cu costul de a atrage doar un sfert din suma programata, informeaza Mediafax. 

Inca de luna trecuta ministrul finantelor, Sebastian Vladescu vorbea de presiunile din partea bancilor, care cereau randamente de peste 7% pe an. Intre timp situatia s-a complicat, Curtea Constitutionala respingand masura de taiere a pensiilor, ceea ce a dus la nevoia de a majora TVA de la 19% la 24%, care loveşte insa direct in economie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult