Acasa BusinessEconomic Finantele se leapada de propunerile din Codul Fiscal

Finantele se leapada de propunerile din Codul Fiscal

scris de Ziua Veche
1 afisari

Dupa ce propunerile de modificare a Codului Fiscal au aparut in presa, Ministerul Finantelor vine cu precizari suplimentare. In primul rand, ca nu este vorba de o hotarare deja luata, ci de o propunere si ca se discuta cu reprezentanti ai firmelor de consultanta, patronate, reprezentanti si administratiilor publice locale.


Mai mult, unele propuneri nu apartin MF.
„Astfel, Structurile Asociative ale Administratiilor Publice Locale au venit cu propunerea referitoare la impozitarea terenului de sub cladire. Mentionam faptul ca in acest moment functioneaza scutirea de la plata impozitului pe terenul de sub cladire in baza art. 257 lit a) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Tratamentul de baza este impozitarea intregii suprafete de teren aflata in proprietate, scutirea acordata pana in acest moment de Codul Fiscal fiind o exceptie de la aceasta regula”, se arata intr-un comunicat al minsterului. De asemenea, MF sustine ca, in ceea ce priveste „bonurile valorice”, actualele propuneri de modificare ale Codului Fiscal nu prevad modificarea tratamentului fiscal aplicabil acestora. „Astfel, abrogarea prevederilor lit. e) a art. 42 din Codul Fiscal, potrivit carora nu este impozabila “contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice conform dispozitiilor legale in vigoare” are drept ratiune clarificarea dispozitiilor legale, in contextul in care, in conformitate cu prevederile art. 55 alin. (4) din Codul Fiscal nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile: tichetele de cresa acordate potrivit legii (litera a.1), tichetele de vacanta acordate potrivit legii ( litera a.2), tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor in conformitate cu legislatia in vigoare (litera b) precum si cadourile acordate in conditiile prevazute la litera a)”, se arata in comunicat.

0 comentariu

aaa 12-10-2010 - 14:43

….Ce zici de o a treia oara?
(este textul din imaginea din dreapta, alaturata articolului)
Creative fetele de la jurnalism din Moscova :)))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult