Acasa BusinessEconomic Firmele ar putea obţine împrumuturi de 5% din cifra lor de afaceri

Firmele ar putea obţine împrumuturi de 5% din cifra lor de afaceri

scris de Misu Andrei
63 afisari

Companiile din UE afectate de pandemia de coronavirus vor putea cere împrumuturi guvernamentale de până la 5% din cifra lor de afaceri obţinută în 2019, conform unei noi măsuri propuse de Comisia Europeană, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Agerpres.

Decizia vine în urma solicitării unor state membre ale UE pentru astfel de credite, susţin sursele, fără a da detalii suplimentare.
De asemenea, mărimea împrumutului ar putea fi de până la 40% din cheltuielile anuale cu salariile ale beneficiarului.
Comisia Europeană a propus recent o „strategie de exit” a Uniunii Europene, care prevede o ridicare graduală a restricţiilor şi care include mai multe măsuri şi recomandări, în acest sens, statelor membre. De asemenea, viitorul buget pe termen lung al Uniunii Europene ar trebui să fie folosit prin acordarea de investiţii masive pentru redresarea economică după pandemia cauzată de noul coronavirus.
Potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional, Uniunea Europeană ar urma să înregistreze în acest an o contracţie record de 7,1% a Produsului Intern Brut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult