Acasa BusinessEconomic Fiscul a decis cum va restitui taxa auto

Fiscul a decis cum va restitui taxa auto

scris de C.F.V.
14 afisari

Cererile de restituire a taxei auto considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută nelegal vor fi soluționate în maximum 45 de zile, iar banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale de 20%, întinse pe 5 ani, în contul bancar al proprietarului mașinii de către Trezorerie, dar numai după acoperirea, prin compensare, a unor eventuale obligații fiscale restante.

Taxa auto, forma finală. Ultimele modificări aduse

Taxa auto, forma finală. Ultimele modificări aduse

Cererea va trebui depusă în termenul legal de prescripție a dreptului de a cere restituirea, respectiv în 5 ani calculați de la 1 ianuarie 2016. Practic, cererea poate fi depusă până la 31 decembrie 2020.

Solicitarea de restituire trebuie depusă la administrația fiscală sau transmisă acesteia prin poștă, cu confirmare de primire.
Pot depune cereri de restituire doar cei care şi-au achitat toate dările către ANAF. Măsura va privi aproximativ un milion de români care au achitat taxa între 2007 şi începutul anului 2013.

Dosarul anexat cererii trebuie să conţină o copie după actul de identitate al proprietarului, documentul care atestă plata taxei, copia certificatului de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii. Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în cel mult 45 de zile. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți, însă, în tranșe anuale de câte 20%. Pe parcursul a cinci ani, deci, Trezoreria va vira sumele în contul bancar al proprietarului autoturismului.
Fiscul poate cere însă documente suplimentare, iar dacă acestea nu sunt transmise în cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsă.

Detalii complete despre restituirea TAXEI AUTO puteti gasi AICI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult