Acasa BusinessEconomic Fiscul vrea sa interconecteze toate casele de marcat

Fiscul vrea sa interconecteze toate casele de marcat

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fiscul ia in calcul interconectarea tuturor caselor de marcat fiscale intr-o retea, pentru a sti in timp real cate bonuri fiscale elibereaza un agent economic si, pe baza analizei de risc, echipele de control sa fie directionate mai eficient, au sustinut surse din interiorul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Scopul unei astfel de masuri este combaterea evaziunii fiscale.


“Spre exemplu, am putea sa vedem astfel ca un restaurant unde iau masa cel putin 100 de clienti zilnic a eliberat in ziua respectiva numai doua bonuri fiscale si putem trimite o echipa de control”, au precizat sursele citate de Agerpres. Pentru realizarea unei astfel de retele a caselor de marcat fiscale, firmele trebuie sa detina case de marcat care pot lucra online. Premierul Emil Boc a vorbit recent de faptul ca acordarea bonului fiscal la orice fel de achizitie “este o modalitate de a lupta impotriva evaziunii fiscale de la nivelul cel mai de jos, evident, continuand cu celelalte paliere pe care le avem in momentul de fata, pe accize si rambursarile de TVA, care acum au fost adoptate in masuri speciale prin ordonanta de guvern promovata la sfarsitul lunii iunie”. Seful Executivului a anuntat la acel moment: “O masura pe care o avem in vedere, tot la propunerea parlamentarilor, este de a-i incuraja pe oameni sa ceara bon fiscal pentru diversele produse pe care le cumpara. Asta ce inseamna? Ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate, peste un anumit plafon sau pana la un anumit plafon, vor beneficia de o prima din acea suma de bani pentru a putea sa-i incurajam sa ceara bon fiscal pentru diversele produse care se vand in Romania, de la paine pana la lucruri foarte valoroase, lucruri foarte scumpe. Pentru ca, din nefericire, o forma a evaziunii fiscale este si aceea ca nu se da bon fiscal”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult