Acasa BusinessEconomic Fitch: Guvernul lucreaza bine in cadrul acordului stand-by

Fitch: Guvernul lucreaza bine in cadrul acordului stand-by

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Fitch anticipeaza ca economia Romaniei va scadea cu 1% in acest an si nu se asteapta la imbunatatirea „semnificativa” a ratingului acordat statului, a declarat Richard Hunter, director pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Regiunea Asia Pacific in cadrul agentiei de evaluare financiara.


El a precizat, potrivit Mediafax, ca prognoza de scadere a economiei cu 1% este „foarte conservatoare” si ca agentia incearca sa nu discute despre cel mai rau scenariu posibil. „Inteleg de la analistii nostri ca Guvernul lucreaza bine in cadrul acordului stand-by, iar evolutiile sunt in general conform programului”, a spus reprezentantul Fitch. El a mentionat ca oficialii agentiei nu se asteapta la imbunatatiri semnificative ale ratingului Romaniei, dar modificarea perspectivei la „stabila” reprezinta un pas semnificativ in sine. 

Hunter a precizat ca temerile privind o recesiune in „W” a economiei zonei euro s-au intensificat simtitor. El a aratat ca regiunea Europei Centrale si de Est va fi afectata daca scenariul de recesiune in „W” a zonei euro se va concretiza. Referitor la Romania, Hunter a aratat ca situatia sistemului bancar local este buna, ratingul mediu acordat fiind „D”. El a mai aratat ca slabiciunile sectorului bancar din Romania au fost deja identificate, iar Fitch este destul de „confortabil” cu acestea. In februarie, Fitch a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei, de la „negativa” la „stabila”, si a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda nationala, la „BB plus” si, respectiv, „BBB minus”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult