Acasa BusinessEconomic Fitch vrea să retrogradeze nota SUA, perspectivă “negativă”

Fitch vrea să retrogradeze nota SUA, perspectivă “negativă”

scris de Mihaela Popescu TAULET
2 afisari

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a anunţat că intenţionează să scadă nivelul cotării atribuite datoriei Statelor Unite, de la o perspectivă „stabilă” la una „negativă”.

Agenţia, care a confirmat cotaţia ca fiind cea mai bună posibilă, şi anume „AAA„, şi-a exprimat „încrederea tot mai puţin mare” în posibilitatea de a vedea adoptate „măsurile bugetare necesare pentru a duce finanţele publice ale Statelor Unite pe o cale viabilă„. Fitch a anunţat, de-acum, „o probabilitate uşor superioară cu 50 la sută” de a vedea nivelul cotării scăzut în următorii doi ani. 

Agenţia şi-a exprimat îndoielile cu privire la eficienţa procesului legislativ bugetar, la Washington, la o săptămînă de la eşecul unei „super-comisii” parlamentare însărcinată să găsească mijloacele de reducere a deficitului bugetului federal.

Perspectiva negativă reflectă încrederea tot mai puţin mare a Fitch în şansele de a vedea venind la timp măsurile bugetare necesare pentru a pune finanţele publice ale Statelor Unite pe o cale viabilă şi a asigura nota AAA, în urma eşecului” acestei comisii, a explicat agenţia într-un comunicat. În opinia sa, acest eşec „subliniază dificultatea ajungerii la un consens larg asupra modului de reducere a uriaşului deficit bugetar federal” al Statelor Unite.

Un acord şi o punere în aplicare, în 2013, a unui plan credibil de reducere pe termen mediu, care să stabilizeze datoria publică în a doua jumătate a deceniului, ar relaxa presiunea asupra cotării Statelor Unite, chiar dacă, amânând deciziile dificile care trebuie luate în privinţa impozitelor şi cheltuielilor după alegerile legislative şi prezidenţiale, mărimea şi ritmul necesare reducerii deficitului vor fi mai importante„, a adăugat Fitch.

Fitch este ultima dintre cele trei mari agenţii de cotare care menţine nota „AAA” acordată Statelor Unite la o perspectivă „stabilă”. Standard and Poor’s a scăzut această cotaţie, în august, la „AA+”, iar Mody’s a scãzut perspectiva la „negativã” în aceeaşi perioadă, menţinând totodată nivelul „Aaa”.

9 comentarii

briel 29-11-2011 - 22:29

E o lupta pe viata si pe moarte in America pentru … pentru … ADEVAR … ce credeati?
Federal Reserve este institutia lui mamona si a slugilor lui. Ei sunt o „banca independenta” care actioneaza in deplin secret, nimeni nu stie ce planuri au, ce bani scot din tara (poate chiar aur).

Ron Paul nails Bernanke in a lie!
http://www.youtube.com/watch?v=L-ruoJ5c5Mk&NR=1
un banut pentru corporatii …

Ron Paul : Why do central banks hold Gold?
http://www.youtube.com/watch?v=2Dj9v9s9buk

Si pe un ton mai optimist: un doctor pentru America – go Ronald Paul !!

http://www.youtube.com/watch?v=7oQEqad-yjY&feature=related

briel 30-11-2011 - 05:58

Ultimul video ce vi l-am dat a fost blocat acum cateva ore, care ati apucat sa-l vedeti ati inteles ca era perfect …
Nu glumesc absolut de loc cand spun ca e batalie in media ca sa NU se afle adevarul. Pe RP il ignora la maxim, nu l-au invitat la unele dezbateri si se dau de ceasul mortii sa-l faca invizibil.

Singura sansa a Americii de a iesi din porcaria existenta este sa iasa Ron Paul presedinte si sa nu-l asasineze.

BULA 30-11-2011 - 06:23

Mai sunt si altii care spun adevarul.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/fost-senator-sua-america-e-falita-sunt-extrem-de-rusinat-de-tara-mea-157249.html

Parerea mea esta ca America actuala este plina de emigranti de proasta calitate, de idioti. Nu mai e ca la inceput. De asta nu are sanse sa-si mai revina. Este EXPIRATA, cum vad ca zic unii forumisti.

Ciu Huhu 30-11-2011 - 06:41

America a fost si este pradata de evre!
PS. Federal Reseve e 100% evreiasca!

Lupu Ardelean 30-11-2011 - 08:36

America trebuie sa-i multumeasca evreului Ben Shalom Bernakee pt ca a salvat-o de faliment.Europa nu are asa un evreu, asa ca si-a pecetluit soarta…

Ciu Huhu 30-11-2011 - 10:33

Ha ha ha ha ha, buna gluma.

Se stie ca marile banci americane care au bagat SUA si lumea-n aceasta Criza finaciara Mondiala au directori si propietari evrei, la fel fondurile speculative!

Ti-e rusine sa spui adevarul?

Lupu Ardelean 30-11-2011 - 12:03

@Huhu, intelegi in economie ca un cioban..Cine a bagat economia in criza sunt prostii care inprumuta de la banci ca sa-si cumpere case si masini , pe care nu si le pot permite din salariile lor.

briel 30-11-2011 - 16:33

Pe cine crezi ca prostesti?

Ordinea corecta a evenimentelor este asa:

* Fed tipareste „un tren” de bani
* cu care ocazie tine si rata dobanzilor f. jos
* ca sa incurajeze bizonul american sa cumpere case si masini precum zici (cred si eu ca este f. tentant la un interes de 1% …)

Ia amuza-te putin,

http://www.youtube.com/watch?v=w5iNPTTKn3Y&feature=related

Pribeagul 30-11-2011 - 23:30

Cine mai baga in seama agentiile de rating? Poate prostii mai tin seama de ce spun acestea, sau disciplinatii gen „noi”.

In 2007 se spunea ca SUA a intrat in nu stiu ce mare criza. Totul a durat pina ce statul a bagat? in sistem 7 – 8 000 de mild de dolari. Acum dolarul zburda neastimparat si vesel pe cimpiile financiare.

Umbla vorba ca dolarul va salva si fratiorul euro. Institutiile financiare internationale vor pune la dispozitia institutiilor europene citi dolari doresc, cu dobinzi infime, sa sature nesatuii de bani si sa termine „criza” euro.

Aspectele vietii sociale, economice, financiare internationale sunt caracterizate ca deosebit de volatile. 🙂 Si in aceasta situatie „volatila” ce pret mai poti pune pe predictiile unor agentii de rating, care din institutii se pare odata serioase, acum spun… bancuri traznite.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult