Acasa BusinessEconomic Florin Georgescu: Se vor face angajări în unele ministere

Florin Georgescu: Se vor face angajări în unele ministere

scris de A.B.
3 afisari

Vicepremierul Florin Georgescu a anunţat că în anumite ministere sau instituţii ar putea să facă angajări peste nivelul negociat cu instituţiile financiare, dar pe ansamblul personalului bugetar se va păstra regula o angajare la şapte plecări.

georgescu

foto: qmagazine.ro

„Nu se va face nicio derogare. Ne încadrăm în raportul de 1 la 7, dar s-ar putea face diferenţieri de la minister la minister. Undeva vom putea avea 1 la 10 şi în altă parte 1 la 5. Nu putem ieşi din cadrul negociat cu instituţiile financiare internaţionale, pentru că acesta este un semnat de credibilitate”, a spus Georgescu.

Vicepremierul a insistat pe stabilitatea câştigată de România la nivel macroeconmic şi pe continuarea accelerată a reformelor structurale.

În acest sens Georgescu a declarat, pentru Mediafax, că Guvernul Ponta este hotărât să respecte toate condiţiile negocieate cu FMI şi Comisia Europeană.

Georgescu a arătat că modelul de creştere economică bazat pe consum şi investiţii în comerţ şi imobiliare nu mai poate fi replicat şi i-a îndemnat pe consilierii economici să facă lobby pentru investiţii străine în domenii cu valoare adăugată ridicată.

El a amintit că guvernul s-a angajat să privatizeze, printre altele, CFR Marfă şi Tarom, companii care au nevoie de investiţii pentru a ţine pasul cu progresul tehnologic, sume de care bugetul nu dispune.

„Banii trebuie lăsaţi în entitatea respectivă şi folosiţi pentru modernizare. Acel segment de proprietate privată va reuşi şi să pună mai multă presiune pe management, management care va fi în cele mai multe cazuri privatizat”, a spus Georgescu, precizând că România are suficiente domenii atractive pentru investiţii, cum sunt cel energetic, transport, agricultură, turism şi IT.

1 comentariu

Pribeagul 16-05-2012 - 20:43

Dle Georgescu,

bine ar fi daca ai avea capacitatea sa vii in fata poporului USL, PP-DD, PDL si… nehotariti 🙂 sa ne spui cu cit veti reduce personalul bugetar, pentru ca asta trebuie sa faceti!

Spuneti, reducem de aici 600 mii si angajam aici 100 mii si tara… va prospera.

Mereu imi pun problema: cum dracu reusiti sa cheltuiti atitia bani, 40 – 45 mld euro/an, si sa se vada… mai nimic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult