Acasa BusinessEconomic UPDATE FMI insista pe reducerea la minim a numarului bugetarilor

UPDATE FMI insista pe reducerea la minim a numarului bugetarilor

scris de Ziua Veche
6 afisari

UPDATE 13.53

FMI recomanda guvernului de la Bucuresti sa nu anuleze in 2011 masura de reducere cu 25 la suta a salariilor din sectorul public, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii Fondului, Jeffrey Franks. El a avertizat ca trebuie tinut sub un control strict in 2011 nivelul cheltuielilor de personal si ca exista totusi un spatiu de crestere a salariilor angajatilor din sectorul public.

„Cu cat mai mic va fi numarul de angajati in sectorul public, cu atat mai mari pot fi majorarile salariale in sectorul public in 2011”, a spus Franks, citat de Agerpres.

 El a explicat ca masurile fiscale dure luate de autoritatile romane in iunie 2010 vor avea efectul principal asupra diminuarii deficitului bugetar de la 6,8 la suta din PIB in 2010 la 4,4 la suta din PIB in 2011, in timp ce cresterea economica, estimata la 1,5-2 la suta pentru 2011, va avea o contributie mica la atingerea tintei de deficit bugetar

‘Sectorul privat isi doreste o stabilitate a sistemului fiscal. Recomandam sa nu existe schimbari majore in sistemul fiscal pentru a nu bulversa activitatea sectorului privat’, a afirmat Franks. 

——————–

Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Banca Mondiala au incheiat evaluarea performantelor economice din prima jumatate a anului si noile prognoze macro pentru 2011, urmand sa anunte astazi intr-o conferinta de presa concluziile discutiilor cu autoritatile romane, transmite Mediafax.

De finalizarea acestei evaluari a acordului stand-by cu Romania depinde virarea transei a sasea de circa 900 mil. euro. Desi tinta privind arieratele statului catre companii a fost, ca de obicei, ratata, intrarea banilor in a doua jumatate a lunii septembrie pare destul de sigura. Cresterea economica, politica fiscala, reformele structurale, situatia sectorului financiar si politica monetara sunt cateva dintre temele discutate de autoritati cu FMI.

0 comentariu

naex 25-10-2010 - 13:47

Aceasta natie nu face niciodata daruri .In todeauna cand au promis ceva,nu s-au tinut de cuvant.Romania si Romani sant satui de promisiunile rusesti,Ce se mai aude de tezaurul Romaniei pe care rusi au uitat sa ni-l mai dea.

Pribeagul 25-10-2010 - 17:04

si tot mai multa lume intelege ca Germania si URSS prin Pactul Hitler-Stalin au facut o mare nedreptate poporului roman. Persistarea in aceasta greseala, pentru ca istoria adovedit ca a foat tilharie, si perpetuarea acestei nedreptati este un fapt rusinos atit pentru Germania cit si pentru Rusia. Este un fapt rusinos sa vorbesti si sa insinuezi ca oamenii de dincolo de Prut ar fi altceva decit romani, ca ar fi vorba de un cu totul alt satat si nu de Romania.

Este evident ca acei care au pretentia de a conduce Europa trebuie sa indrepte pe cit posibil nedreptatile facute de ei in diferitele momente ale istoriei.

Intelegem ca nu pot indrepta toate nedreptatile, dar este de datoria lor sa corecteze ce-i posibil.

Asa ca Angela si Dimitri, n-o mai labariti, faceti ceea ce trebuie sa faceti!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult