Acasa BusinessEconomic FMI condiţionează următoarea tranşă din Acordul stand-by

FMI condiţionează următoarea tranşă din Acordul stand-by

scris de Ziua Veche
1 afisari

FMI ar putea condiţiona acordarea următoarei tranşe din Acordul stand-by de modificarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010 până la data de 15 decembrie, unul dintre amendamente vizând eliminarea referirilor la contractele în derulare, a afirmat preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.


“Aceasta ar fi noutatea care a rezultat din discuţa de azi, că tranşa care ar trebui accesată de România până pe 15 decembrie ar putea să fie acordată sub rezerva rezolvării acestei probleme legată de OUG 50”, a spus Viorel Ştefan, citat de Mediafax, care a arătat că şi FMI, şi Banca Mondială, dar şi Comisia Europeană vor un text de lege care să nu conţină ambiguităţi. El a explicat că una dintre condiţiile pe care FMI le va pune se referă la eliminarea din textul legii a prevederilor legate de retroactivitatea Ordonanţei privind creditele pentru populaţie. “OUG 50 se va aplica în conformitate cu legea pe care Parlamentul o va aproba. Şi este foarte posibil să aducă modificări, modificări care nu exclud varianta ca să se introducă un amendament de eliminare a prevederilor care vizează contractele în derulare. Nu e o decizie, nu e decizia mea, noi suntem în fază de consultări”, a spus Viorel Ştefan, după discuţia cu şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

De altfel, Jeffrey Franks a afirmat că aplicarea OUG 50 privind creditele pentru populaţie în forma actuală ar provoca pierderi de sute de milioane euro băncilor. Şeful misiunii FMI a insistat că, potrivit legislaţiei europene, prevederile Ordonanţei ar trebui aplicate pentru contractele noi, nu şi pentru cele în derulare. “Trebuie să facem acest lucru într-un mod în care ordonanţa va minimiza riscurile băncilor, dar va asigura în acelaşi timp şi protecţia consumatorului”, a mai spus oficialul FMI.

0 comentariu

Corneliu Zelea Codre 03-11-2010 - 13:28

Nu este om care să aibă și să nu vadă că țara aceasta bogată a ajuns o ruină.
Și pe deasupra acestor ruine întinse cât ține pământul românesc, o ceată de mișei, o ceată de imbecili, o ceată de tâlhari fără rușine și-au ridicat palate în sfidarea țării care geme de durere și spre pălmuirea suferinței tale, popor român.
Ce-i cu țara asta? Ce are? E săracă? N-are câmpuri și dealuri pline cu holde de aur? Nu are fier și cărbune și marmoră în măruntaiele pământului? Nu pleacă în fiecare zi zeci de mii de vagoane de petrol peste hotare? Nu pleacă mii de vagoane încărcate cu lemnărie peste mări și țări?
Nu are oameni care muncesc de la răsăritul soarelui și până în noapte târziu? E săracă? Nu! E suptă! Vorba poetului care se plânge umbrei lui Ștefan cel Mare:
“Măria-Ta, la noi în zadar ară plugul
căci holdelor noastre cu spicul de aur,
Străinul le fură belșugul.”
Ce-i cu oamenii din țara asta de se mănîncă între ei ca niște câini? De ce nu-și mai dau bună ziua prin sat?
De-și întorc spatele unul altuia chiar și în Biserică, în fața Sfântului Altar? Cine-s aceștia care trag cu dinții din Țară ca dintr-o bucată de găină friptă?
Oare n-or fi sosit vremurile din Evanghelie, cari spun: “se va ridica frate contra fratelui și copil contra părinților“? Și n-ați văzut acestea la alegeri, când frate s-a bătut cu frate și copil cu tatăl său? …Se împlinesc scripturile… Și spune în Evanghelie: atunci va fi sfârșitul lumei…
Și eu tălmăcesc: atunci va fi sfărșitul neamului și al Țărei acesteia, î care se vor întâmpla asemenea lucruri.
Sfârșitul neamului românesc. Intrarea lui în robia străinului. Îngenuncherea lui treptat, treptat. Și stingerea lui.
De aceea:
Bărbați și femei
Câți mai sunteți în vigoare și mai puteți să vă smulgeți din mrejele morții, ridicați-vă ca un singur om…
Strigați în toate părțile:
Străinii ne-au copleșit.
Politica ne omoară.

1931, Corneliu Zelea Codreanu

Corneliu Zelea Codre 03-11-2010 - 13:31

“Și cu cât greutățile ne vor asalta

și loviturile lumii vor curge mai grele peste noi,

cu atât vom sta mai mult sub scutul

Sfântului Arhanghel Mihail și la umbra sabiei lui.”

1937, Corneliu Zelea Codreanu

sursa: http://foaienationala.ro

Pribeagul 03-11-2010 - 17:29

„Cine-s aceștia care trag cu dinții din Țară ca dintr-o bucată de găină friptă?”

Pai, in primul rind doamna Justitie in frunte cu „luptatoarele adevar si dreptate” Costiniu si Pivniceru, care apara drepturi „cistigate” de genul:

„In ciuda faptului ca Romania are una dintre cele mai mici pensii minime din Europa, tara noastra are si o pensie care ocupa primul loc in Europa, in valoare de peste 8.600 de euro… Cea mai mare pensie din Romania se plateste unui judecator, care primeste lunar peste 37.000 de lei, adica echivalentul a aproximativ 8.600 de euro.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult