Acasa BusinessEconomic FMI despre Ordonanţa 50: Trebuie implementată conform normelor europene

FMI despre Ordonanţa 50: Trebuie implementată conform normelor europene

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Misiunea FMI, CE şi BM a ajuns la un acord la nivel de experţi în ceea ce priveşte cea de-a şasea evaluare a acordului stand-by, iar următoarea tranşă va fi eliberată la mijlocul lunii decembrie, dacă vor fi implementate condiţionalităţile convenite, a declarat şeful misiunii, Jeffrey Franks.

 

„La nivel de experţi am ajuns la un acord în ceea ce priveşte evaluarea. Rezultatele la zi au fost bune şi am convenit asupra politicilor de la acest moment înainte. După ce ce condiţionalităţile vor fi implementate vom putea să solicităm aprobarea bordului la mijlocul lunii ianuarie, conform aşteptărilor noastre”, a spus Franks.

Şeful misiuniii a arătat că ţintele pentru sfârşitul lunii septembrie au fost în linii mari atinse.

Franks a mai arătat că în pofida plăţii unei sume semnificative a arieratelor la finele lunii septembrie, continuă să se menţină presiuni semnificative pe partea de cheltuieli, în special la nivelul sectorului de sănătate.

I. Szekely, reprezentatul Comisiei Europene în România, a declarat privind controversata ordonanţă a creditelor: Vom colabora cu Parlamentul în privinţa OUG 50 pentru ca aceasta să fie implementată conform normelor europene. Parlamentul trebuie să se asigure că Ordonanţa 50 creşte transparenţa. Banca Naţionala este singura care poate reglementa sistemul bancar. România a avut succes în ceea ce priveşte stabilitarea sistemului financiar.

În ceea ce priveşte politica pe termen mediu, el a precizat că ţinta e de a reduce deficitul şi ca parte a acestei strategii vom avem măsuri pentru crearea şi utilizarea fondurilor europene, cruciale pentru infrastructură, pentru drumuri. Bugetul pe 2011 va fi construit pe un deficit de 4,4%.

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, duminică, la Cotroceni, pe membrii delegaţiei FMI, BM şi CE la Bucureşti.

La începutul întâlnirii, preşedintele a dat mâna cu cei prezenţi şi s-a adresat, râzând, membrilor delegaţiei FMI: „News alert: jurnaliştii aşteaptă suspendarea acordului cu dumneavostră, ceea ce este ridicol”. Jeffrey Franks, a răspuns, râzând: „Am auzit voci că aş fi plecat din ţară„.

La începutul discuţiei, şeful statului a spus că Guvernul a găsit noi soluţii legate de deficitul bugetar, pe care partea română doreşte să le discute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult