Acasa BusinessEconomic FMI  despre testele de stres derulate de BCE

FMI  despre testele de stres derulate de BCE

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Fondul Monetar Internațional (FMI) a salutat încheierea cu succes a testelor de stres derulate de Banca Central Europeană (BCE) în rândul băncilor din zona euro.

FMI  despre testele de stres derulate de BCE (foto:economiczoom.ro)

FMI  despre testele de stres derulate de BCE (foto:economiczoom.ro)

Purtătorul de cuvânt al BCE, Gerry Rice, a declarat că „Nivelul ridicat de transparență și comparabilitate al rezultatelor va permite participanților de pe piață să își facă propria lor evaluare cu privire la starea de sănătate a băncilor, ceea ce va contribui la creșterea încrederii.” „Suntem de acord cu BCE că acesta este un prim pas important și susținem hotărârea sa de a repeta anual exercițiul și de a îmbunătăți constant procesul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al FMI, potrivit Agerpres.

BCE a anunțat că 25 de bănci din zona euro nu au trecut testele de stres. Eșecurile sunt concentrate în rândul băncilor italiene, cu nouă instituții care nu au trecut testele, dar și în rândul băncilor grecești și cipriote, cu câte trei instituții din fiecare țară. Urmează câte două bănci din Belgia și Slovenia, urmate de câte o bancă din Franța, Germania, Austria, Irlanda și Portugalia. Pe lista băncilor din zona euro care au operațiuni în România și au picat testele de stres se regăsesc National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Piraeus Bank, Volksbanken, Veneto Banca, Banco Comercial Portugues — BCP și Bank Of Cyprus. Băncile cu deficit de capital trebuie să spună în următoarele două săptămâni cum intenționează să-l acopere. Ulterior, vor avea la dispoziție nouă luni pentru a acoperit deficitul de capital.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult