Acasa BusinessEconomic FMI ne da 900 de milioane de euro. Banii ajung luni la BNR

FMI ne da 900 de milioane de euro. Banii ajung luni la BNR

scris de Ziua Veche
1 afisari

FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acordului stand-by cu România. Cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de aproximativ 900 milioane de euro, va intra, cel mai probabil, luni in contul BNR, scrie Mediafax. „Consiliul Director a votat în uninimitate aprobarea celei de-a cincea transe pentru Romania. Semnalul este unul puternic de sustinere a reformelor din Romania care urmeaza să fie implementate si de incredere in modul in care lucrurile se desfasoara. Board-ul a aprobat si derogarea ceruta de Romania privind tinta de arierate”, a declarat pentru reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

 

 

El a aratat ca toti banii vor ajunge la BNR, pentru acoperirea deficitului de balanta, ceea ce reprezinta un alt semn de normalitate, pentru ca fondurile de la FMI de regulă acolo merg. Tanasescu a precizat ca virarile anterioare de la FMI catre bugetul de stat au reprezentat o actiune proactiva a Fondului, care a procedat similar si cu alte state în această perioada de criză, pentru a sustine deficite temporare.

România a îincheiat în primavara anului trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. Valoarea totală a finantărilor virate Romaniei de către FMI, in cadrul imprumutului stand-by in suma de circa 13 miliarde de euro, este de peste 9,2 miliarde de euro, dintre care pentru acoperirea deficitului bugetar s-au utilizat circa 2,2 miliarde de euro, iar diferenta a intrat in rezervele BNR.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult