Acasa BusinessEconomic FMI refuză să spună dacă e de acord cu reducerea CAS

FMI refuză să spună dacă e de acord cu reducerea CAS

scris de D.P.
3 afisari

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a declarat că a avut „discuţii excelente”, la ieşirea de la întâlnirea de joi cu secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Jeffrey Franks e multumit de discutiile de la Ministerul Muncii

foto: Agerpres

Întrebat dacă este posibilă reducerea contribuţiilor sociale, Jeffrey Franks a spus că nu comentează acest detaliu. Şi secretarul de stat Valentin Mocanu, a refuzat să facă declaraţii privind întâlnirea cu reprezentanţii FMI, informează Mediafax.

Reprezentanţi ai FMI apreciau că reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori poate fi operată doar dacă există garanţii că vor fi respectate ţintele fiscale din 2011 şi 2012, an în care deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3% din PIB.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar la 4,4% din PIB, după ce anul trecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB.

Autorităţile au anunţat în mai multe rânduri că analizează reducerea CAS.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, spunea în 14 aprilie că instituţia pe care o conduce „analizează foarte serios” reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şi Comisia Europeană.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult