Acasa BusinessEconomic FMI vrea recuperarea veniturilor pierdute prin amânarea accizei la carburanţi

FMI vrea recuperarea veniturilor pierdute prin amânarea accizei la carburanţi

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

FMI consideră că sunt necesare măsuri care să compenseze veniturile pierdute de stat prin amânarea creşterii accizei la carburanţi.

FMI vrea recuperarea veniturilor pierdute prin amânarea accizei la carburanţi (foto: ghimpele.ro)

O misiune a Fondului se va afla la Bucureşti în luna ianuarie pentru discuţii cu autorităţile, vizând combinarea primelor două evaluări ale acordului stand-by. „Pentru a asigura atingerea ţintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesară adoptarea unor măsuri care să compenseze veniturile pierdute în urma amânării cu trei luni a majorării accizei la carburanţi. Autorităţile au cerut discutarea unor astfel de măsuri în luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizată combinarea primelor două evaluări ale programului economic susţinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizită la Bucureşti în luna ianuarie”, potrivit unei declaraţii de presă transmisă luni de reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI a salutat, de asemenea, promulgarea bugetului de stat pe 2014 de către preşedintele Traian Băsescu, considerată „un pas binevenit”. Legea bugetului pe 2014 a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Potrivit mediafax, premierul Victor Ponta a anunţat că introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014.

2 comentarii

digital 23-12-2013 - 16:22

hai băse, spune-le tu cum e cu finanțele și economia statelor aflate în derapaje, că doar ai fost și președinte și premier concomitent zece ani la românika!
ce se kkă ăștia atâta cu acciza sooolii!
dă-le tu soluția finală!

ValVerde 23-12-2013 - 17:09

Veniturile din accize nu au fost pierdute, vor fi re-esalonate.
Acum e clar ca dl. Basescu trebuie sa continue sa fie prim ministru pentru a se asigura ca vor fi indeplinite promisiunile catre FMI.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult