Acasa BusinessEconomic Foametea va lovi lumea. Avertizează ONU şi Banca Mondială

Foametea va lovi lumea. Avertizează ONU şi Banca Mondială

scris de B.C.R
4 afisari

Preţurile alimentelor la nivel global au crescut cu 29 de procente în ultimul an, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.

Foametea ameninta lumeaPotrivit celei mai recente statistici a Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO), indicele preţurilor alimentare a ajuns la valoarea record de 231 de unităţi, informează RRA.

Escaladarea preţurilor alimentelor de bază a aruncat în sărăcie, în ultimul an, încă 44 de milioane de oameni, potrivit Băncii Mondiale.

Costurile au depăşit nivelul din 2008, când majorarea preţului alimentelor şi ţiţeiului au avut un impact devastator asupra săracilor, apreciază Banca Mondială.

Astfel, în luna ianuarie indicele preţurilor la alimente a atins valoarea record de 231puncte, cu opt puncte mai mult decât în decembrie 2010.

Indicele preţurilor la alimente măsoară modificările preţurilor, din lună în lună, pentru un coş compus din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr.

Intrăm într-o eră a penuriei de alimente şi întreruperii în aprovizionare. Aceasta este o problemă foarte mare pentru toată lumea. Dacă oamenii nu au suficientă mâncare au doar trei opţiuni: revolta, imigraţia sau moartea”, a declarat directorul executiv al programului alimentar mondial, Josette Sheeran.

Conform raportului FAO se poate observa o triplare a preţurilor alimentelor în ultimii zece ani, în anul 2000 indicele preţului la alimente se situa la o valoare de 90 de unităţi iar în luna ianuarie a anului 2011 acest indice a ajuns la valoarea de 231 de puncte.


2 comentarii

CEAUSESCU 16-02-2011 - 20:09

O sa va para rau dupa productiile la hectar anuntate pe vremea mea

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult