Acasa BusinessEconomic Fond de criza de 20 miliarde euro pentru banci la ananghie

Fond de criza de 20 miliarde euro pentru banci la ananghie

scris de Ziua Veche
5 afisari

Sefii celor mai mari banci din Europa iau in calcul constituirea unui Fond European de Recuperare, de aproximativ 20 miliarde de euro, menit sa sustina bancile in dificultate in cazul unei noi crize financiare. Propunerea a fost lansata de seful UniCredit, Alessandro Profumo, citat de cotidianul britanic Financial Times, informeaza de Realitatea.net.

Acesta considera ca Fondul European de Recuperare ar putea strange in cativa ani capital privat de 20 de miliarde de euro, care ar putea fi utilizat, ulterior, pentru a ajuta bancile aflate la ananghie. “Fondul va furniza garantii specifice pentru a sustine bancile aflate in dificultate, permitandu-le astfel sa emita titluri acoperite”, a declarat Profumo. Astfel, s-ar evita injectiile de capital din bani publici.

Financial Times relateaza ca Profumo a discutat deja aceasta propunere cu sefii Deutsche Bank si Santander. Conform unor surse din interiorul institutiilor, conducerea Deutsche Bank ar fi interesata de aceasta noua optiune, in timp ce spaniolii de la Banco Santander nu sunt incantati de idee. Grupul spaniol a sustinut, in repetate randuri ca salvarea bancilor cu probleme nu este o idee inteleapta. Ideea unui astfel de plan vine ca o alternativa la propunerea facuta de guvernele unor state europene, cum ar fi Marea Britanie, Franta sau Germania, care au sustinut introducerea unei taxe suplimentare asupra institutiilor bancare, sau conversia fortata a datoriilor neacoperite in capital.


0 comentariu

Petelcan iuliu 09-11-2010 - 09:55

Sunt pensionar de boala,cu o pensie de 350ron.Doresc a sti ce suma ar trebui sa platesc retroactiv din 2005-2010la fondul de asigurari sociale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS