Acasa BusinessEconomic Ford da in judecata statul roman si cere 3,5 milioane de dolari

Ford da in judecata statul roman si cere 3,5 milioane de dolari

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ford Romania solicita in instanta restituirea a 3,5 milioane de dolari de catre statul roman, bani pe care compania i-a platit sub forma de taxe vamale, in perioada noiembrie 2007 – noiembrie 2008, pentru importul de piese si subansamble pentru cutii de viteza la fabrica de la Craiova.


 

Compania Ford Romania solicita, intr-un dosar inregistrat in 4 martie la Tribunalul Dolj, anularea unui act administrativ prin care a platit, in perioada noiembrie 2007 – noiembrie 2008, 11 milioane de lei (3,5 milioane dolari) reprezentand taxe vamale pentru piese si subansamble importate din Coreea, informeaza Mediafax. Directorul coordonator al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Mircea Matei, a declarat ca importurile si exporturile sunt supuse unor regimuri vamale, iar Ford putea solicita scutirea de la plata a taxelor vamale. „La acea vreme fosta Daewoo, actuala Ford, a facut importuri de piese pentru care s-au platit 3,5 milioane de dolari taxe vamale. Toate importurile, ca si exporturile sunt supuse unor regimuri vamale. La acea data ei au solicitat import definitiv, pentru care s-au platit taxe. Ei aveau la indemana si posibilitatea de a solicita scutirea de la plata a taxelor vamale. Sigur, cu indeplinirea unor formalitati”, a declarat Mircea Matei. El sustine ca reprezentantii Ford puteau solicita restituirea sumei de 3,5 milioane de dolari in maximum un an de la efectuarea platii.

„Din punctul meu de vedere, solicitarea dumnealor este contrara tuturor legilor romanesti si europene. Au facut aceasta cerere de anulare a actului administrativ la doi ani dupa ce au platit, cand legea spune ca se poate cere restituire in maximum un an”, a spus directorul DRAOV Craiova.

Nadia Crisan, reprezentant Ford Romania, a declarat, luni, ca procesul in care Ford Romania solicita restituirea a 3,5 milioane de dolari de catre statul roman se afla pe rolul Tribunalului Dolj, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 8 aprilie. (…) Fiind vorba despre un proces pe rol, politica Ford Romania SA este de a nu face niciun comentariu cu privire la acesta”, a spus reprezentantul companiei.

Potrivit portalului instantelor din Romania, in proces sunt chemate in calitate de parat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), Directia Tehnici de Vamuire si Control Vamal din cadrul ANV si Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult