Acasa BusinessEconomic Ford România: Producția B-Max va fi opritǎ temporar

Ford România: Producția B-Max va fi opritǎ temporar

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Constructorul auto american Ford a decis să oprească temporar producţia B-Max timp de cinci zile lucrătoare în luna martie, respectiv trei zile lucrătoare în aprilie.

Ford România: Producția B-Max opritǎ temporar (foto:turatii.ro)

Ford România continuă să îşi ajusteze volumul de producţie în funcţie de cererea de pe piaţă şi va opri activitatea în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de cinci zile în luna martie, respectiv trei zile în luna aprilie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare. Datorită flexibilităţii sistemelor noastre, putem reacţiona în timp util la cererile din piaţă inclusiv prin majorări de producţie”, a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România, potrivit mediafax.  Ford România a anunţat la începutul acestei luni că are planificate patru zile fără producţie de automobile în februarie, pe fondul cererii scăzute. Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.

Ford produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord şi Asia. Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012. Grupul american Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producţia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile în contextul pierderilor masive înregistrate de operaţiunile europene ale companiei după scăderea puternică a vânzărilor auto de pe continent. Informaţia a fost publicată luni de ziarul german Bild, care citează surse apropiate Ford.

Piaţa auto locală a înregistrat o creştere de 15,5% în luna ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, la 4.797 de unităţi, în cazul autoturismelor fiind înregistrat un avans similar (15,6%), la 3.855 de unităţi, potrivit datelor comunicate de APIA. Ford B-Max a fost cel mai exportat model în luna ianuarie, cu 6.308 unităţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult