Acasa BusinessEconomic Ford vrea sa faca 1000 masini pe zi la Craiova. Doar ca nu le poate transporta

Ford vrea sa faca 1000 masini pe zi la Craiova. Doar ca nu le poate transporta

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, afirma, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca producatorul auto Ford ar vrea sa fabrice la Craiova 1.000 de masini pe zi, insa, din cauza infrastructurii deficitare, nu le poate transporta pentru livrare. „Ford doreste sa construiasca 1.000 de masini pe zi. (…) Problema: in Romania nu exista infrastructura necesara pentru a transporta masinile din Craiova. Nu vor construi 1.000 de masini pe zi pentru a le depozita intr-un parc auto si a le lasa acolo! Ford nu poate face o investiţie de acest gen. Trebuie sa vanda masinile produse, iar daca nu ai un sistem de autostrazi si un sistem feroviar care sa-ţi permita sa transporţi masinile, nu vor produce 1.000 de masini pe zi! Nu pot transporta 1.000 de masini folosind actualul sistem rutier. Nu pot transporta nici 200 de masini pe zi de acolo, folosind actualul sistem feroviar”, spune diplomatul.

Grupul Ford a cerut recent Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investiţiile si parametrii de producţie care trebuie atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara, solicitare care are mari sanse sa fie acceptata de Executiv.

Ford Motor a achiziţionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford Romania trebuie sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de producţie de peste 250.000 unitaţi, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova. Nivelul sancţiunilor scade la 10% din valoarea contractului daca se produc intre 200.000 si 225.000 de vehicule si la 5% daca se construiesc intre 225.000 si 250.000 unitaţi.

La doi ani si jumatate de la achiziţia uzinei din Craiova, Ford a asamblat aproximativ 400 de autovehicule, ceea ce insemna ca producţia trebuie marita de 625 de ori intr-un an si jumatate.

 

0 comentariu

maria 21-10-2010 - 12:56

Sindicatul Liber Independent-LIGA EURO-ATLANTICA Dan Perju

Astept punctul de vedere al presedintilor si revolutionarilor interesati,la telefoanele:

0722572372– 0744653701
Undeva pe Strada Sperantei 14
Este ce mai ciudata organizatie a revolutionariilor Basasceni

lica 21-10-2010 - 13:08

Sigur e mina SRI

lica 21-10-2010 - 14:05

ASOCIATIA BUCURESTI-DECEMBRIE 1989 si
http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=11571

Default LIGA PENTRU PREŞEDINTE PORNEŞTE DIN GALAŢI
Am promis ieri ca am sa revin cu amanunte despre proaspat infiintata LIGA PENTRU PREŞEDINTE. Iata ce am aflat din presa locala:

„Preşedintele Băsescu trebuie susţinut împotriva atacurilor celorlalţi politicie.
Prin asocierea Ligii Navale Române-Galaţi cu Asociaţia revoluţionarilor „22 Decembrie”, s-a format „un grup de opinie al societăţii civile”. Preşedintele Ligii, George Codreanu, care este şi preşedintele LNR-Galaţi, a declarat că acum, „în momentul cel mai critic pentru poporul român”, trebuie să se „contracareze aceste acţiuni înjositoare ale clasei politice la adresa în primul rând a preşedintelui nostru, Traian Băsescu, şi a instituţiei prezidenţiale.” Au mai avut intervenţii Marcel Popa, de la Asociaţia revoluţionarilor , poetul Corneliu Antoniu, şi scriitorul Paul Sân Petru. Vorbitorii au fost iritaţi că se poate vorbi atât de urât despre preşedintele ţării, dar revoluţionarul a trebuit să recunoască: în 1989 s-a ieşit în stradă tocmai pentru că nu aveam voie „să-l vorbim” pe preşedinte…
George Codreanu a lansat şi un apel la organizaţiile neguvernamentale din ţară, să se alăture Ligii „în lupta contra mafioţilor din politica românească”. Deşi au spus că nu fac politică, membrii noii ligi au contribuit ieri din plin la luminarea imaginii prezidenţiale. Băsescu „este preşedintele nostru”, a declarat preşedintele Codreanu, care nu este de acord ca şeful statului, susţinut de 60 la sută din electorat, să fie anchetat de o comisie al cărei preşedinte este „un securist dovedit al României, care se află la conducerea unui partid de unu la sută”. Membrii organizatiei sunt cei 150 de membri ai Ligii Navale Române Galaţi şi cei 250 de revoluţionari din organizaţie.

Sursa Viata Libera Galati

Novac 21-10-2010 - 21:46

Si-a „”tras”” si un sindicat de serviciu.
Cred insa ca militarii nu se vor lasa pacaliti si vor merge la Cotroceni in numar mare si-ii vor strica javrei ordinare cateva adevaruri!…
Militari, voi sunteti ultima speranta!
Nu va lasati calcati in picioare de nenorocitii care duc tara la pieire!
Asa sa va ajute Dumnezeu!

soldat Svejk 21-10-2010 - 22:29

Aratati-le „javrelor ordinare” ca in tara asta mai exista notiunea de „PATRIE SI ONOARE !”

bacaoanul 22-10-2010 - 05:12

Inlaturam „javrele” si salvam poporul, ca sa ne indreptam greseala de dupa 1989, cand armata a castigat si a oferit viitorul copiilor nostri acestor nesimtiti de politicieni de stazi!

zombie 22-10-2010 - 08:55

Si ce este de mirare?De sase ani diversiunile clocite in laboratoarele cotroceniste sunt aruncate cu nonsalanta in piata si culmea este ca mai sunt ciupalaci care pun botul la acestea. Oare SS nu au nici o contributie?Fac un apel la onestitatea marii majoritati a lucratorilor din aceste serviciii secrete: fratilor, ocupati-va de ceea ce va intra in competentele legale si nu politizati actiunile voastre. Nimeni nu va va apara si veti ramane singuri in bataia vantului.

Civilul 22-10-2010 - 09:28

Care Revolutionari , domnilor ??? !!!
Ii exclud pe cei adevarati care intradevar au participat la Revolutie !!!

Sa ne aducem aminte de 1989 si apoi luni bune din 1990…. cand MILITARII DE CARIERA patrulau si vegheau asupra noastra a civililor, pe strazi,in orase … in timp ce asa numitii REVOLUTIONARI – isi scoteau valutele de unde erau dosite din timpul raposatului Ceausescu, si-au pus „bazele prosperelor afaceri” de-au ajuns azi milionari in Euro.
Excluzand pe cei adevarati care intradevar au participat la Revolutie !!!
Astia sunt Revolutionarii Romaniei !!! astia care s-au sustras de la plata impozitelor si darilor catre stat, care au luat loturi de pamant nemeritate, care prin relatii si coruptie au cumparat acele Certificate de revolutionar………..
Cum naiba ca tot la Galati se intampla cele mai mari mizerii … daca te uiti la stiri , tot timpul vezi … fiul care a omorat iubitul mamei, om al strazii omorat in bataie, femeie batuta, violata si omorata … toate la galati….
… auzi strada Sperantei…. cau cu atat mai raman cei din „varful statului”

bebe58 22-10-2010 - 14:50

Ce sa mai discutam? Presedintele a reusit sa acapareze tot ce era de acaparat si acum face cum il taie capul iar ceilalti se supun. De ce? Pentru ca nu suntem un popor adevarat (vezi francezii), care acceptam toate aceste masuri draconice fara sa cracnim, mai rau ca noi militarii care suntem invatati cu disciplina si executarea ordinelor. Nici nu ma mai mir ca exista si niste „oameni de bine” care s-au hotarat sa-l apere pe presedinte de trusturile de presa ale mogulilor si de 22 de milioane de romani. Bravos natiune.

Emil 23-10-2010 - 14:14

este firesc sa fie contra.
Cei care pot sa spuna mai multe, se tem de razbunare.
„Este repartizat ca profesor la Liceul nr. 13 din Capitală însă, în acelaşi an, renunţă la învăţământ în favoarea cercetării”
Asa ceva era IMPOSIBIL in acei ani, pentru omul de rand. Chiar castigator de olimpiade internationale, TREBUIA sa isi faca stagiul 3 ani pana la cercetare!
Prea cred unii ca se uita.

stan gheorghe 23-10-2010 - 17:22

Oprescule opreste-te. Nu te transforma in unealta basescului.Nu le lua oamenilor si ultima posibilitate de a-si striga nemultumirea

Florescu 24-10-2010 - 08:05

Domnule Dogaru, atentie la un lucru apropo de arondarea spatiului din Piata Leu, din 25 decembrie un an. M-am uitat pe calendar si pica chiar in ziua de Craciun, cei de la primarie au liber pe 25 si 26. Cred ca este o decalaratie la nervi, la disperare, ar iz manipulator. Hai zau ca nu suna bine deloc. V-a cam luat mintile sefia.

Baldovin 24-10-2010 - 09:53

Piedicile sunt impotriva transformarii unei zile de sarbatoare nationale intr-un circ ieftin pus la cale de un istoric manipulator. Sa-si gaseasca alta zi in care sa protesteze si sa nu incerce sa fure aceasta zi.

Statuia de la Leu 24-10-2010 - 10:51

@ Baldovin. Daca nu ar exista personaje sinistre care isi tradeaza Tara si Neamul, pe care sa le pupi tu in „trei litere”, poate ca nu ar fi fost nevoie de acest miting al rezervistilor militari. Pana atunci: „Baldovin! Asculta comanda la mine: Pentru pupat in kur, prezentati buze!”

ion 27-10-2010 - 18:37

Aseara, fiind primul, am postat un comentariu care se putea constitui intr-o explicatie a actiunii si atitudinii acestor pseudorevolutionari; acum constat cu stupoare ca nu mai este afisat. RUSINE D”LE ADMINISTATOR, PROBABIL CA AI SANGE PORTOCALIU! Comentariul era in limitele decentei. Daca au mai patit si altii ca mine ar fi bine sa comentam acest aspect in spatiile in care suntem agreati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult