Acasa BusinessEconomic UPDATE 2. Formula de calcul a salariilor profesorilor

UPDATE 2. Formula de calcul a salariilor profesorilor

scris de R. C.P.
2 afisari

UPDATE. 18.07. Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că decizia ICCJ privind creşterile salariale în educaţie va fi respectată, precizând că aceasta se referă la drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008 – 31 decembrie 2009, care vor fi plătite când resursele economice ale ţării vor permite.

——————–

UPDATE. 17.33.  Toţi profesorii care cer în instanţă majorarea salariilor cu o treime, potrivit legii din 2008, trebuie să obţină câştig de cauză.
Aşa a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general al României şi de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi. Instanţele sunt obligate astfel să dea soluţii favorabile dascălilor. Sindicatele cer acum ca toţi profesorii să fie reîncadraţi cu lefurile majorate.

—————————

Proiectul de lege privind salarizarea profesorilor pentru care Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea este în mare parte gata, a anunţat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Profesorii isi pot calcula singuri salariulEl a mai spus că nu a fost stabilit un calendar al asumării, dar că proiectul va ajunge în curând în Parlament. Guvernul vrea ca toţi profesorii să câştige la fel, indiferent dacă au primit salariile fără majorări sau dacă au câştigat în instanţă mărirea salarială votată de Parlament în 2008 şi blocată ulterior de Executiv, informează TVR 1.

Salariile cadrelor didactice se vor calcula după următoarea formulă:

Salariul de bază din 2008 + 17% majorare din 2008 -25% reducere din iulie 2010 + 15% creştere primită în ianuarie 2011 de toţi angajaţii din sectorul public

Peste 10 mii de profesori, majoritatea din judeţele Suceava şi Botosani, primesc salarii cu 33% mai mari decât alţi colegi după ce au contestat în instanţă ordonanţa ce bloca majorarea. Plata se va face în aceleaşi condiţii până când va intra în vigoare noua lege.

Despre salariile profesorilor, premierul Emil Boc a spus la TVR 1, luni seara, următoarele: „Nu este vorba de o plafonare. Susţinerea majorării salariilor cadrelor didactice în 2008 a fost o greşeală. Şi eu am susţinut-o. În 2008 s-a dat legea cu majorarea salariilor cu 50 la sută. Ordonanţa Tăriceanu a spus că se poate majora doar cu 17 la sută. Ordonanţa a fost declarată ilegală şi au început procese în instanţă. Anul acesta au fost reîncadraţi profesori pe salariu majorat cu 50 la sută (Botoşani, Suceava). În ianuarie 2011 a venit legea de majorare cu 15 la sută faţă de octombrie 2010. În acest moment, există salarii diferite în rândul profesorilor. Legea salarizării trebuie să egalizeze această salarizare a cadrelor didactice. România nu îşi permite să majoreze cu 50 la sută salariile profesorilor. Cei care au câştigat în instanţă vor primi însă drepturile, eşalonat. Salariile pe care le au majorate cu 15 la sută din ianuarie faţă de octombrie 2010 se vor plăti în continuare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult