Acasa BusinessEconomic Franks: Remanierea nu afecteaza acordul cu FMI

Franks: Remanierea nu afecteaza acordul cu FMI

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, sambata, ca se asteapta ca remanierea Guvernului sa nu conduca la schimbari majore ale politicilor si sa nu afecteze costurile de finantare ale Romaniei sau eliberarea urmatoarei transe din acord.

„Sunt aici pentru conferinta BNR, dar aseara am avut o intalnire si cu premierul Emil Boc. In cadrul intalnirii premierul mi-a explicat ca remanierea Guernului nu va determina si o modificare a politicilor aplicate pana in prezent”, a declarat Franks, potrivit Mediafax, inainte de un seminar organizat de BNR cu ocazia aniversarii a 130 de ani de activitate.

Intrebat daca remanierea Guvernului ar putea conduce la amanarea eliberarii urmatoarei transe din imprumutul cu FMI, sau la cresterea costurilor de finantare a statului, Franks a raspuns negativ.

El a precizat ca scrisoarea de intentie va fi trimisa board-ului FMI in a doua jumatate a lunii septembrie.

In ceea ce priveste posibilitatea unui nou imprumut, oficialul FMI a reiterat ca Guvernul deja si-a exprimat aceasta intentie in trecut, dar deocamdata o astfel de discutie este prematura.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si un reprezentant al Comisiei Europene, dupa intalnirea care a durat circa 30 de minute oficialii FMI si CE fiind condusi de catre premier pana la masinile parcate in curtea Guvernului.

0 comentariu

Pribeagul 27-10-2010 - 17:43

stim cu totii ca, vorba ta: „Dezvoltarea depinde de calitatea oamenilor, a elitelor, de cultură, nivelul cultural este esenţial…”

Mereu spui vorbe de astea, adica… intelepte.

Nu te marginesti la atita. Stim ca esti principalul sfatuitor al Presedintelui. Se vede acest lucru din ce spui tu la un moment dat si din ce masuri ia Presedintele a doua sau a treia zi.

Din pacate l-ai sfatuit prost. Nu trebuia sa va atingeti de salariile si pensiile mizere, sa zicem cele sub 1000 de lei. Nu va dati seama ca aceste salarii sunt mizere, nedemne, neomenesti? Desi aveati alte solutii, ati atentat la saracia omului. Si astfel v-ati pus lumea in cap. Ba, mai mult, ati si ratat, si masurile compensatorii ne-au dus la o inflatie de cca 7-8%.

Esti guvernator de 20 de ani. Beneficiind de atita experienta si inteleociune, ai un cuvint greu de spus, un cuvint de care nu cred ca nu tine cineva seama, fie el presedinte, prim ministru, ministru etc, etc…

Despre ce elite vorbim? Nu esti elita elitelor?

Ce folos? Daca ne uitam in jur, dupa industrie, agricultura, care s-au dus, vedem acum ce se intimpla cu invatamintul, cu sanatatea etc, etc…

Noroc ca suntem o tara „bogata”, inca. Noroc ca 40-50 % dintre cetatenii tarii sunt angrenati intr-o agricultura de subzistenta sau sunt plecati in strainatate, si se mai descurca.

Guvernatorule, ia elitele, in primul rind pe Basescu, Boc, Ponta si Antonescu, baga-i intr-un sac, ia un sucitor, si sa-i umfla-i pina vor cinta in cor oda binelui pentru tara.

Sau nu conduc ei? Adica, exista niste papusarii care se ascund de privirile cetatenilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult