Acasa BusinessEconomic Franţa goneşte lucrătorii români

Franţa goneşte lucrătorii români

scris de M.I.
5 afisari

Românii nu mai pot lucra în Franţa, de acum încolo, în construcţii sau în sectorul informatic. Meseriile din aceste domenii au fost tăiate de pe lista locurilor de muncă pentru care se pot angaja imigranţi.

foto:glasulmaramuresului.ro

Reducerea listei de meserii pentru străini se înscrie în politica generală a Guvernului de scădere a fluxului de imigranţi, considerată o miza electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Măsura vine la doar câteva zile de când Comisia Europeană a dat undă verde Spaniei să reintroducă obligativitatea permisului de muncă pentru români

Deşi România este membru al Uniunii Europene, Franţa nu a liberalizat total accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piata muncii.

Vara aceasta, Olanda a modificat condiţiile în care românii pot lucra în ţara lalelelor. Autorităţile de la Haga au decis să-i trateze pe români şi pe bulgari ca pe orice imigranţi din afara Uninii Europene şi să le acorde permise de muncă „doar în condiţii exceptionale”.

Restricţii la angajarea muncitorilor români sunt şi în ţări precum Austria, Belgia, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Elveţia, Malta.

Conform Tratatului de Aderare, până în 2014 există o perioadă de tranziţie în care fiecare stat membru trebuie să liberalizeze gradual accesul muncitorilor români pe piaţa muncii. Cu alte cuvinte, din 2014 vom putea munci oriunde în Uniunea Europeană, fără nicio restricţie, scrie realitatea.net.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult