Acasa BusinessEconomic Frauda de proportii la Allianz Tiriac

Frauda de proportii la Allianz Tiriac

scris de Ziua Veche
40 afisari

Un control intern facut la nivelul Allianz-Tiriac Asigurari S.A. a scos la iveala  nereguli foarte grave privind modul de achitare a politelor sau efectuarea platii comisioanelor aferente. Controlul a fost declansat in urma cererii formulate de Rangam Bir, care, din luna mai 2010, ocupa pozitia de director general al Allianz-Tiriac. El l-a inlocuit pe Cristian Constantinescu, dupa ce acesta a condus compania timp de 16 ani, chiar de la infiintare.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, cele mai grave nereguli au fost descoperite  la Sucursala Municipiului Bucuresti (SMB), aflata in coordonarea lui Sorin Zaharescu, director regional, Regiunea Bucuresti, care este finul lui Cristian Constantinescu.

 

Departamentul Intern Antifrauda de la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. a incheiat controlul la sfarsitul lunii trecute si a grupat neregulile intr-un amplu document care a ajuns in posesia lui  Rangam Bir.

Pe de alta parte, la Directia Nationala Anticoruptie a fost inregistrata o plangere care contine date importante din documentul elaborat de Departamentul Intern Antifraudade la Allianz-Tiriac. Potrivit surselor ziuaveche.ro, procurorii DNA au demarat deja cercetarile, mai ales ca valoarea prejudiciului inregistrat in ultimii ani la SMB Allianz-Tiriac depaseste 3 milioane de euro.

Ziuaveche.ro  a intrat in posesia unui raport de expertiza contabila judiciara din care rezulta fara echivoc fraudele de proportii comise la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. in ultimii ani. Interesant este faptul ca, in toata aceasta perioada, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a efectuat numeroase controale, dar nu a dispus masuri ferme pentru reglementarea neregulilor interne.  

Din raportul Departamentului Intern Antifraudar ezulta ca la nivelul SMB al Allianz-Tiriac Asigurari S.A  s-au incasat de catre angajati prime de asigurare de la clienti, sumele nefiind depuse in contul politelor de asigurare. O mare parte din primele de asigurare au fost incasate  fara a se emite chitanta clientului. Mai mult, se foloseau chitantele albastre pentru completarea ulterioara a datelor lipsa de pe exemplarele rosii ale chitantelor.

Acestea nereguli si altele, mult mai subtile, sunt cunoscute in lumea asigurarilor sub denumirea de Scheme Ponzi: achitarea politelor cu prime incasate inainte de data emiterii acestora, efectuarea platii comisioanelor aferente agentilor reziliati in conturile unor alti agenti, incasarea primelor de la clienti in baza calculatiei, fara a se emite polita si fara a se depune banii in casierie etc. Au fost descoperite si cazuri cand au fost incheiate polite de asigurare de viata sau generale in numele clientilor, dar fara acordul acestora.

Avand in vedere amploarea fraudelor comise la Allianz-Tiriac Asigurari S.A., Ziuaveche.ro va demara propria ancheta pentru a scoate la iveala cea mai mare inginerie financiara din lumea asigurarilor comisa in Romania.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult