Acasa BusinessEconomic Gata cu impozitul minim!

Gata cu impozitul minim!

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, eliminarea impozitului minim începând cu data de 1 octombrie, a anunţat premierul Emil Boc.’Impozitul minim nu va mai fi plătit începând cu data de 1 octombrie, iar din această dată agenţii economici vor plăti impozit pe profit după regula generală‘, a spus Emil Boc, citat de Agerpres.

 Potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, firmele vor plăti de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, ultima dată pentru plata impozitului minim fiind 25 octombrie, pentru trimestrul 3. ‘Toarte firmele vor plăti în trimestrul patru impozit pe profit, urmând ca, de la 1 ianuarie, pentru firmele din zona de evaziune ridicată, să aplicăm un impozit ce va fi ţintit mult mai bine asupra acestei zone’, a spus Ialomiţianu, menţionând că a fost mandatat de Guvern ca într-o lună să vină cu o variantă de impozit forfetar.

0 comentariu

Pribeagul 29-10-2010 - 20:03

le citesti si te straduiesti degeabate. N-ai in tezaurul BNR atitia bani citi pot ei sa cheltuiasca.

Europeanuul 01-11-2010 - 08:22

…daca „Geniul Carpatilor”asa cum il poreclisera participantii pe pietele de capital (in urma unui interviu acordat la BIS) urma recomandarile CE si a Bancii Europene Centrale (ECB) din 2008, asa cum a facut Banca Centrala Bulgara de exemplu in privinta introducerii temporare a unui regim de schimb valutar „fix”. Dar deh, prostia si „fudulia” costa bani, Don Prof Isarescu a tinut sa demonstreze inca odata tuturor miscarile lui „geniale” in lupta lui de prevenire a inflatiei.

In ultimii doi ani, premiile riscurilor de schimb valutar au contribuit semnificativ la cresterea spreadurilor (dobinzilor) exagerat de mari, care la randul lor, au pus economia Romaniei pe butuci. Platati premii si dobanzi mari, ca aveti de unde 🙂 On top guvernul Poc, a introdus si majorari de TVA pe timp de recesiune (pentru stimularea cresterii economice;) Mai bine nici nu se putea. Asta da politica monetara si fiscala coerenta. Va aduceti aminte cum toti liderii (incepind cu Tariceanu si Basescu) il recitau in cor pe don Prof Isarescu?

http://www.bis.org/review/r080923b.pdf

Don Prof Isarescu, guvernator din 1990 (cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale) azi arata cu degetul numai la incoerenta politicii fiscale, de parca politica monetara din ultimii doi ani a fost irelevanta (tupeu nemarginit, e brici;) Sunt curios acum care va fi reactia clasei politice si, a consilierilor lor .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult