Acasa BusinessEconomic Gatej: Multe business-uri care au iesit de pe piata erau firme de paravan

Gatej: Multe business-uri care au iesit de pe piata erau firme de paravan

scris de Ziua Veche
1 afisari

.„Anul trecut, 200.000 de firme au iesit de pe piata, potrivit specialistilor in insolventa. stim foarte bine ca cele mai multe s-au inchis de buna voie, iar multe business-uri care au iesit de pe piata erau firme de paravan”, a spus consilierul prezidential Alexandra Gatej, citata de Mediafax, la un seminar pe tema IMM.


Ea a aratat ca multe dintre aceste firme paravan erau folosite pentru a fi platite salarii, pentru a fi accesate credite bancare. „Dincolo de acestea au fost si cateva zeci de mii de firme care au inchis din cauza crizei. Dar nu conteaza firmele inregistrate, ci calitatea out-put-urilor”, a adaugat Gatej, care inainte de a fi consilier prezidential a ocupat functia de director executiv al Unilever Balcani.

Pe de alta parte, consilierul prezidential a mentionat ca firmele care vor sa investeasca in Romania si sa ramana pe piata in pofida dificultatilor legate de criza sunt nemultumite de nivelul evaziunii fiscale. Ea a admis ca IMM-urile se confrunta cu probleme in relatia cu statul, referindu-se la birocratie, la evaziunea fiscala sau la lipsa de flexibilitate a pietei muncii. In opinia sa, Romania trebuie sa treaca de la un model economic bazat pe consum, la unul bazat pe investitii si dezvoltare, mentionand ca din pacate IMM-urile sunt foarte putin orientate pe pietele externe si din acest motiv au nevoie de o strategie de diversificare. La sfarsitul anului erau active in Romania circa un milion de firme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult