Acasa BusinessEconomic Gaz de France vrea scumpirea gazelor cu 20%

Gaz de France vrea scumpirea gazelor cu 20%

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

GDF SUEZ Energy Romania, unul din cei mai importanti furnizori de gaze din Romania, a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea pretului gazelor livrate populaţiei cu 20%, de la 1 iulie, a declarat joi pentru NewsIn directorul general David Yvonnick.


 

Am cerut ANRE majoarea pretului gazelor cu 20% de la 1 iulie, pentru ca inregistram pierderi si nu ne acoperim pretul de achizitie al gazelor. Dar suntem constienti ca autoritatea nu ne va recunoaste cheltuielile si ca nu va aproba o astfel de majorare”, a precizat directorul general al companiei, David Yvonnick. De asemenea, seful fostului Distrigaz Sud a mai spus ca a solicitat ANRE o majorarea a pretului gazelor si de la 1 ianuarie, dar cu 5% la acea data. GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti.

11 comentarii

shanghai 18-10-2010 - 23:37

DĂNILĂ este preferatul de ultimă oră
in acest mod preşedintele se va ţine de cuvînt la rotaţia cadrelor

unul 19-10-2010 - 09:10

Danila nu este altceva decat un general de carton , un foarte bun executant al ordinelor oricat de neghioabe ar fi acestea , un individ fara coloana vertebrala fara nici un orizont . Culmea este ca se incadreaza perfect in tiparul javrei de la Cotroceni . El este unul dintre artizanii plecarii multor piloti tineri din Av Mil catre alte orizonturi si , culmea , se mandreste cu asta !!! Rau a ajuns tara asta , sa fie reprezentata doar de oameni mediocrii asemenea imbecilului care o conduce spre destramare ….

Soldatul 19-10-2010 - 15:34

Ma intreb cu noi soldatii cum ramane. Diferenta a fost si asa mare acum e imensa. Astia chiar nu se gandesc ca vor ramane numai ei prin armata? Inca ceva. In NATO, functia de cdt.B este de LTC, ne-am aliniat lor, iar acum au facut-o de col. In Nato aceast grad comanda o brigada. Sa inteleg ca ai nostrii sunt mai prosti, adica beneficiarii acelui grad pot conduce numai un batalion. Hai sa facem atunci si functia de cdt gr de Lt. Se mai zvoneste ceva, ca aceasta masura este ceva provizoriu, iar in momentul cand vor fi bani pentru ordonanta si pensii, mai urmeaza un val de epurari odata cu reducerea functiilor. Uni se sperie deja, cu gandul la aele timpuri.
Sa traiti

ministru 19-10-2010 - 17:52

Ceea ce a facut domnul ministru cu acest ordin a stricat ce au incercat altii sa construiasca in 10 ani în ceea ce priveste cariera militara. In primul rand a dezavantajat pe cei cu studii militare superioare in defavoarea celor cu studii superioare civile. Apoi nu stii ce este mai bine… sa absolvi studii superioare militare sau sa mergi cu gasca la Spiru Haret apoi sa-ti cauti un „sponsor” si sa te trezesti ca esti promovat pe o functie de colonel.. Cam asta este adevarul in clipa de fata!
Eu l-as boteza pe acest ministru „ABRAMBURICA”.

Gaunard M.Ocanu 19-10-2010 - 20:07

Prin intermediul generalului Gregorian Groparu, am intrat in posesia unui document secret din care, printre altele, rezulta intentia ministrului Oprea privind reconsiderarea sistemului gradelor militare, astfel:
– gradele de sublocotenent si capitan, considerate o rusine pentru cariera militara, vor fi desfiintate;
– functiile de comandanti de plutoane vor fi aferente gradelor de maior sau locotenent colonel;
– comandantul de companie va fi functie de colonel;
– comandantul de batalion va indeplini functia de general de brigada;
– comandantul de brigada va avea functie de general cu doua-trei stele, in raport cu orientarea licurician-politica;
– sefii de prin SMG si sef.utii din subordinea sa vor avea functii de general cu patru stele, astfel incat, insa, numarul acestora sa nu depaseasca 322;
– seful SMG va fi pe functie de maresal, iar ministru va fi pe functie de maresal de maresal.
De asemenea, a retinut atentia hotararea ferma a domnului Oprea de a interveni pe langa presedintele Basescu sa aprobe solicitarea de azil politic a actualului sef al SMG, amiralul Marin. Mentionam ca amiralul Gheorghe Marin intentioneaza ca, dupa incheierea mandatului, sa se stabileasca in Afganistan, spre a se bucura de binefacerile tanarului regim democratic. In functie de evolutia situatiei paramafiote si a climatului geoerotic la care este supusa Armata Romaniei, vom reveni si cu alte
dezvaluiri.

soldat Svejk 19-10-2010 - 20:49

Bai frati de arme, astia se porcesc aici mai rau ca in cocina. In loc sa puneti batista pe tambal si sa-i pupati mana lui Oprea ca s-a zbatut saracu sa nu ne taie soldele ca sa ajungem ca si caschetarii de la militie sa dam cu boneta de gardurile Cotrocenilor, voi va smiorcaiti ca tanti Nutzi de la ministerul frunzei care biceste acum si mai tare de cand a scos-o Basescu de pe lista de premianti. Hai, mars in formatie si spalati puntea

Raider 20-10-2010 - 07:45

Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoare cautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de slabiciune colectiva. Sa evadam din plasa pseudo-solutiilor si a diversiunilor ideologice. Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma „stinga/dreapta” (orice sens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel).

Am vazut ca se poate inlantui cetateanul si in numele clasei muncitoare, nu numai a aristocratiei. Ca pledoaria pentru elita si contra ei – duc la acelasi rezultat.

Am vazut ca poti fi distrus sau jefuit de promotorii oricarei ideologii. De ce ne-am mai lasa ametiti de infruntarea dintre cei ce declara egoismul fast – sub actiunea regulatoare a „miinii invizibile”- si cei care proclama solidarismul – doar pentru a ne baga o mina invizibila in buzunar….. De ce nu s-ar alia victimele „stingii” si ale „dreptei”?

Sa cautam moduri ca triangulatia supusi – putere – forte externe sa lucreze si in folosul nostru. Analiza spectrului socio-politic : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=501

Politica externa a sclavilor nu trebuie sa coincida cu a stapinilor lor. Au vrut europenii sa-si mareasca teritoriul si forta inghitind cangrena romaneasca? Sa nu ii lasam sa o faca lasindu-ne in ghearele uzurpatorilor statului roman. Daca nu gasim sprijin la liderii occidentali – inseamna ca ei sint omologii sau partasii liderilor nostri.

paul 20-10-2010 - 07:53

dragi camarazi,
conteaza mai putin numele celui care va fi noul sef al smg ului, important este sa stie sa faca si sa lucreze intr o echipa, sa creeze un climat propice, pe care sa l simta si sgv istul de la batalion, iar imensitatea de hol, chiar si birourile dintre sef smg si ministru sa fie mai calde. De acolo de sus porneste tot, raceala, neincredere, si multe altele, ….
Cu incredere, asteptam un Dan GHICA, un Sorin IOAN.

paul 20-10-2010 - 08:08

…. si nu in ultimul rand,
nu ma intereseaza partidul, dar SINGURUL care a miscat pana acum ceva la coducerea ministerului si s a zbatut sincer pt militari, pt vaduve, pt pensionari si care da ba multi, bani din buzunarul propriu, este Gabriel OPREA.

Aripel 20-10-2010 - 13:48

Gl Fl Aer Danila nu are cum sa ajunga Sef al SMG. De ce? Simplu: acum are doar o stea. Ca sa poata ocupa functia de Sef SMG trebuie sa aiba cel putin 3 stele, conform Ghidului Carierei militare care nu permite ocuparea unei functii prevazute cu un grad mai mare de o treapta. Pentru ca dumnealui sa ocupe aceasta functie, ar trebui sa obtina 2 stele pana la 01.01.2011 ceea ce este improbabil.

ioan 20-10-2010 - 14:01

Reforma armatei a presupus realizarea unor structuri similare NATO in armata Romaniei. Consecventa in decizi asigura stabilitate si respect din partea aliatilor. Acum suntem pusi in situatia de a inhama un cal cu un magar ceea ce nu asigura interoperabilitatea. Problema celor 5,5 pentru completarea veniturilor se putea face in alt mod.
Logica imi spune ca statul ia bani , dintr-un buzunar si baga in altul! La SG este si mai si masura, toti au fost facuti caporali. Cei din armata stiu ce inseamna motivare in cariera, competenta etc. De ce nu li se asigura o salarizare decenta acestor oameni in locul unor masuri conjuncturale si statute neaplicabile. Nu mai spun ca o parte din suboiteri nu primesc nimica dar de luat li se va lua. Ca si cariera si acestia au fost adusi la un nivel egalitarist de salarizare, care nu mai motiveaza pe cineva sa fac o cariera in domeniu. Practic in linii mari am revenit la realitatile de inainte de ’89.
Masura zic eu a fost luata ca urmare a unei stari de nenumultumire in masa a militarilor fata de etichetarile ncugetate ale guvernului la adresa lor, si a restrangerii semnificative a veniturilor acestora. Masura a fost luata dupa manifestarea politistilor, chiar daca militarii nu pot face greva, moral foarte multi au aprobat protestul acestora. Nu trebuie uitat ca atat mlitarii cat si politistii nu au dreptul sa aiba un alt loc de munca si nici timpul efectiv pentru o asemenea continuitate. Intrebarea este cu ce traiesc acesti oameni?7

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult