Acasa BusinessEconomic Gaze. Ucraina cere ajutorul României în faţa Rusiei

Gaze. Ucraina cere ajutorul României în faţa Rusiei

scris de L.M.
348 Afisari

Ucraina discută cu partenerii săi europeni privind livrările de gaze în regim reversibil, din România şi Slovacia, pe care speră să le înceapă cât mai curând, a declarat, miercuri, ministrul ucrainean al energiei, Eduard Staviţki, în cadrul briefingului de la Kiev.

Gaze. Ucraina cere ajutorul României în faţa Rusiei

Gaze. Ucraina cere ajutorul României în faţa Rusiei

„În momentul de faţă, discutăm cu Slovacia şi România, privind livrările de gaze în regim reversibil, stabilind ruta exactă”, a precizat Staviţki. Potrivit declaraţiilor sale, deschiderea unor noi rute, la gaze, îi va asigura Ucrainei independenţa energetică faţă de Rusia. Totodată, ministrul ucrainean al Energiei a ţinut să precizeze faptul că, de la începutul lunii septembrie 2013, Ucraina a livrat, în regim reversibil, aproximativ un miliard de metri cubi de gaze naturale, transmite Rador, care citează ukrinform.ua.

Amintim că, de aproape trei ani, Kievul solicită Moscovei revizuirea contractelor la gaze, din cauza preţului prea ridicat la acestea, însă, nici până astăzi, nu a reuşit să ajungă la un consens în această problemă, cu partea rusă. Prin urmare, Ucraina este nevoie să caute alternative la gazele ruseşti, optând pentru livrările în regim reversibil.

1 comentariu

pathfinder 12-09-2013 - 10:43

Si noi ar trebui sa-i ajutam pe astia?
Si Slovacii la fel? 🙂

Pai mai lipsesc polonezii in ecuatie ca sa fie clar de la cine au primit teritorii cadou ucrainenii…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS