Acasa BusinessEconomic Gazele din Marea Neagră ar putea să scape România de importuri

Gazele din Marea Neagră ar putea să scape România de importuri

scris de Z.V.
6 afisari

Gazele naturale descoperite de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze, a declarat miercuri directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, la seminarul ZF Power Summit.

gaze_naturaleAceastă descoperire este pentru România accesul la resurse noi de gaze. Putem deveni independenţi din persectiva gazelor. Vor fi investiţii de miliarde de euro acolo. Este o veste bună pentru toată economia românească. Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani”, a afirmat Mariana Gheorghe, informează Mediafax.

Săptămâna trecută, OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze. 80% din această cantitate de gaze este asigurată din producţia internă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult