Acasa BusinessEconomic Gazele din Marea Neagră ar putea să scape România de importuri

Gazele din Marea Neagră ar putea să scape România de importuri

scris de Z.V.
189 Afisari

Gazele naturale descoperite de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze, a declarat miercuri directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, la seminarul ZF Power Summit.

gaze_naturaleAceastă descoperire este pentru România accesul la resurse noi de gaze. Putem deveni independenţi din persectiva gazelor. Vor fi investiţii de miliarde de euro acolo. Este o veste bună pentru toată economia românească. Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani”, a afirmat Mariana Gheorghe, informează Mediafax.

Săptămâna trecută, OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze. 80% din această cantitate de gaze este asigurată din producţia internă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult