Acasa BusinessEconomic Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia revenite la normal

Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia revenite la normal

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Gazprom a anunțat cǎ livrările de gaze din Federația Rusă către România au revenit, sâmbătă, 13 septembrie, la nivelul normal, fǎrǎ a oferi confirmǎri cǎ același lucru se va ȋntȃmpla și sǎptǎmȃna viitoare.

Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia revenite la normal (foto:incont.ro)

Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia revenite la normal (foto:incont.ro)

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat ȋn dimineața de sȃmbǎtǎ, 13 septembrie, cǎ „Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz că societatea a primit o adresă de la dispecerul Gazprom din Sofia conform căreia astăzi (sâmbătă — n.r.) și mâine (duminică — n.r.) livrările de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunțate ieri (vineri — n.r.)”. Pȃnǎ ȋn prezent ȋnsǎ  nu au fost oferite prin această adresă informații privind motivul reducerii de 5% aplicate vineri și nici confirmarea că săptămâna viitoare livrările de gaze se vor realiza conform graficului agreat.

Romȃnia produce un nivel dublu de gaze fațǎ de consumul țării (31 de milioane de metri cubi — producția, 16 milioane de metri cubi — consumul), nivelul importurile fiind extrem de redus, aproximativ 0,2 milioane de metri cubi pe zi. Mai mult, România are deja depozitate cu 700 de milioane de metri cubi mai multe gaze decât necesarul estimat de Autoritatea de Reglementare, de 1,8 miliarde de metri cubi, iar ciclul de înmagazinare este încă în derulare. „Nu există niciun risc ca populația României să fie afectată de întreruperi în aprovizionarea cu gaze naturale, la iarnă, și nu se impune nicio măsură suplimentară celor care au fost luate în ultimele luni”, a spus ministrul în conferința de vineri, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult