Acasa BusinessEconomic Gazprom: Romania nu mai poate lua locul Bulgariei in South Stream

Gazprom: Romania nu mai poate lua locul Bulgariei in South Stream

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Romania nu mai poate lua locul Bulgariei in proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronson catre aceasta, fie pe sub Marea Neagra fie pe teritoriul bulgaresc, a declarat, vineri, director general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, transmite RIA Novosti, citata de Mediafax. „Poate fi construit un tronson maritim sau pe teritorul Bulgariei (care sa lege South Stream de Romania, n.r.). Deocamdata este vorba doar despre idei”, a aratat Miller.


El a subliniat ca Romania si-a aratat interesul fata de acest proiect si ca discutiile cu Bulgaria au avut succes, iar proiectul evolueaza conform programului. In decembrie, directorul general adjunct al grupului rus de stat, Alexandr Medvedev, a declarat ca Gazprom are si alte optiuni, printre care Romania, pentru construirea gazoductului South Stream, in cazul in care Bulgaria renunta sa participe la dezvoltarea proiectului. Miller a mai spus ca acordul interguvernamental referitor la participarea Austriei este in faza avansata si ar putea fi semnat la sfarsitul lunii aprilie. Autoritatile ruse au semnat deja acorduri interguvernamentale privind constructia gazoductului cu Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria, Slovenia si Croatia. Conducta South Stream, cu o lungime de circa 900 de kilometri, va trece pe sub Marea Neagra, din Novorosisk pana la Varna, in Bulgaria, urmand sa transporte gaze rusesti catre Europa, ocolind Ucraina.

 

0 comentariu

Mache 13-10-2010 - 10:41

Nam Nam-ul asta o fi Iliescu in varianta coreeana. Asteptam cu interes momentul in care uzurpatorul va fi rastunrat iar bunul nam va prelua mostenirea famigliei povestind la TV natiei inlacrimate de fericire si emotie cum mezinu’ a intinat idealurile nobile ale socialismului…

cercetas 13-10-2010 - 12:28

de asemenea, fire din barba lui Mao vor fi daruite partidului frate coreean ca rezerva de ADN pt a asigura prin bioinginerie genetica replici garantat conforme pentru urmatoarele mii de ani de visctorii sustinute ale comunismului stiintific asupra imperialimului desuchiat si bulnav pana la maduva.
traiasca lupta pt pace!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult