Acasa BusinessEconomic GENERALI Asigurari a depistat fraude de 300.000 EUR in 2009

GENERALI Asigurari a depistat fraude de 300.000 EUR in 2009

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cererile de daune frauduloase respinse de GENERALI Asigurari in 2009 in Romania s-au ridicat la o valoare de 300.000 EUR, potrivit unui studiu realizat de GENERALI PPF Holding pe baza informatiilor cu privire la depistarea fraudelor, furnizate de fiecare tara membra a holdingului. „Companiile de asigurari se confrunta cu un numar tot mai mare de tentative de frauda in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est. Cei care comit fraude risca pedepse de pana la 15 ani de inchisoare, in Romania pedeapsa maxima in astfel de cazuri fiind de pana la 12 ani de inchisoare”, precizeaza compania intr-un comunicat.

Simularea unor accidente auto, tentative de incheiere a contractelor de asigurare ulterior accidentelor reale sau prezentarea unor facturi fictive de servicii de intretinere a masinii si cereri de daune cu o valoare a despagubirii mai mare decat cea la care este indreptatit clientul reprezinta cel mai frecvent intalnite cazuri de frauda. Pe clasele non-auto, cele mai importante fraude in asigurari sunt legate de incendii, in timp ce cazurile din asigurari de viata se refera la raportarea unor vatamari corporale fictive, falsificarea documentelor medicale, intocmirea unor polite pentru persoane care sufera de boli in stadiu terminal si ascunderea intentionata a faptelor.
De fapt, statisticile la nivel mondial arata ca 14% din toate daunele inregistrate pot fi clasificate drept fraude in asigurari si se spune ca 35% dintre cei care detin o polita auto incearca sa insele companiile de asigurari.

In continuare, va prezentam un caz de frauda in asigurari auto, identificat si facut public de compania GENERALI Asigurari in cadrul acestui studiu:

In 2009, in Romania, un angajat al autoritatilor publice, proprietarului unei masini marca BMW, a raportat o dauna de 8.000 EUR la GENERALI, precizand ca un autoturism marca Citroen l-a lovit din spate si l-a aruncat intr-un gard, ceea ce a dus la avarierea masinii sale BMW in partea din fata si in cea din spate. Toate reparatiile fusesera facute intr-un atelier auto cu care GENERALI nu mai lucrase niciodata pana atunci. Dupa o cercetare atenta efectuata de GENERALI s-a descoperit ca acel atelier auto apartinea chiar proprietarului autovehiculului marca BMW, iar persoana care il lovise, proprietarul autovehiculului marca Citroen, era unul din angajatii acestuia. Mai mult, ancheta a dezvaluit ca daunele aduse la partea din fata a masinii erau vechi de un an si ca acestea fusesera deja platite de o alta companie de asigurari. In acelasi timp, s-a descoperit ca autovehiculul Citroen implicat in accident fusese cumparat cu cateva zile inainte si asigurat tot la GENERALI, iar proprietarul acestuia urma sa solicite si el plata despagubirilor pentru daunele suferite.

0 comentariu

urbos 11-10-2010 - 05:39

Dragi viermi limbisti, Merkel nu are decat un singur motiv ca sa-l vada pe Dementul caruia ii mancati excrementele si ii lingeti gaoaza infecta: sa-i spuna sa se care de la putere(sper ca dezaxatul securist sa refuze oferta, ca sa aiba un sfarsit asa cum merita, nu sa scape de groapa).
Si asta pentru ca dementul vostru pune prin tot ce face, nu numai Romania in pericol, ci toata Europa. Nici un lider european, cu atat mai putin unul de asemenea calibru nu s-ar deranja pentru un schizofrenic care se intoarce la Ceausescu. Spanzurati-va dreaq, ca imputiti deja aerul a hoit.

yoyo 11-10-2010 - 16:34

daca esti BOLNAV mergi d-le la doctor!! D-ta esti liber??? esti piricol social mergi la spitalul 9!!! VORBESTE OMULE FRUMOS, daca esti turbat mergi la ANTENE SAU LA REALITATEA CA AU MARE NEVOIE SE COMENTATORI CA D-TA!! ai vazut ca pleaca oameni sanatosi de acolo!!!

Sociolog 13-10-2010 - 08:01

Durata medie a consumatorul de spirt medicinal din Romania, este de aproximativ 45-50 de ani. De mic a fost abuzat sexual de tatal sau si de fratzii mai mari. Ajuns la adolescentza toaca cam 500 de grame de semintze zilnic si fura piinea vecinilor ca sa o foloseasca la filtrarea spirtului medicinal baut zilnic, impreuna cu unul-doua peturi de bere. Isi terorizeaza familia, isi abuzeaza sexual copii, indiferent de sex, asa cum a vazut la el in casa cind era mic. Problema grava este ca acest excrement uman posteaza pe internet, in singurul limbaj cunoscut, de cartier, pe care il stie, tot felul de elucubratzii la adresa unor oameni , indiferent, de pozitzia lor sociala. Alta data acelasi personaj, in cazul de fatza dezaxatul Urbos, care isi poarta mirosul pestilentzial, din clipa nasterii, cind a fost lepadat in haznaua din curte, noroc cu taica-su, care l-a salvat, evident strict , ca sa il violeze la virsta de trei ani, deci alta data acest excrement uman posteaza si la adresa unor sefi de state. Referitor la aceste excrement uman, viatza lor in lumea in care traim nu este mai importanta ca durata vietzii unui rahat de ciine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS