Acasa BusinessEconomic Georgescu: Deficitul bugetar, sub 3% din PIB

Georgescu: Deficitul bugetar, sub 3% din PIB

scris de A.B.
4 afisari

Florin Georgescu este de părere că deficitul bugetar se va încadra în programul convenit cu Fondul Monetar Internaţional, sub 3% din PIB în anul 2012. 

Florin_Georgescu

foto: bzi.ro

Noi vom respecta în mod strict ţinta de deficit din acordurile cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, care va fi negociată în zilele următoare, a spus Georgescu.

El a ţinut să precizeze că deficitul bugetar va fi sub 3% în 2012, sub standardele de contabilitate europene şi va fi sub 3% în acest an cu toate cheltuielile efectuate cu reparaţii cuvenite pentru cetăţeni, a subliniat Florin Georgescu.

Referitor la evoluţia din ultimele zile a cursului leu-euro, el a apreciat că, probabil, de luni încolo, dacă Parlamentul va aproba Cabinetul Ponta şi programul de guvernare, lucrurile se vor mai calma.

Cursul valutar este liber, se stabileşte pe baza raportului dintre cerere şi ofertă pe piaţa valutară. Există o anumită volatilitate în raport cu ceea ce se întâmplă în plan european, internaţional, există lucruri care ţin de riscuri, de incertitudini în zona unor ţări UE, a declarat, pentru Mediafax, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult