Acasa BusinessEconomic Georgescu: Euro nu va ajunge la 5 lei anul acesta

Georgescu: Euro nu va ajunge la 5 lei anul acesta

scris de A.B.
96 Afisari

Ministrul de Finanţe Florin Georgescu a dat asigurări că euro nu va ajunge în niciun caz anul acesta la cinci lei pe unitate.

bani

foto: antena3.ro

„În niciun caz euro nu va ajunge la 5 lei anul acesta, a subliniat Georgescu.”. El a pus deprecierea leului pe seama evoluţiilor din Grecia care au afectat şi alte state din regiune. „Au fost evoluţii în sensul deprecierii, care sunt specifice întregii zone centrale şi a zonei Europei de Est.  Economia românească, din punct de vedere macroeconomic, este stabilă, este predictibilă, dar anumite evoluţii din Grecia îndeosebi au îngrijorat unii investitori, oameni de afaceri care au avut diferite plasamente în această zonă şi au luat decizia să-şi mute investiţiile în altă zonă”, a explicat pentru Agerpres ministrul Finanţelor. El a subliniat că lucrurile sunt sub control în privinţa leului. „Lucrurile sunt sub control, zlotul polonez de exemplu, a avut o evoluţie mult mai rea decât a leului. Leul nu s-a depreciat foarte accentuat comparativ cu acum trei săptămâni, să dau ca reper, comparativ cu alte ţări, dar şi cu el însuşi, pentru că fundamentele macroeconomice în România sunt mult mai sănătoase decât ale altor ţări din zona noastră. Pe de altă parte, există în continuare angajamentul ferm al Guvernului Ponta pentru a respecta în totalitate măsurile negociate în relaţia cu instituţiile financiare internaţionale”, a mai arătat Florin Georgescu.

2 comentarii

ValVerde 06-06-2012 - 21:57

„Economia românească, din punct de vedere macroeconomic, este stabilă, este predictibilă, dar anumite evoluţii din G…”

„predictibila” e cuvint romanesc?

Se poate sa sara peste 5, direct la 6 ???

ein deutscher 07-06-2012 - 13:23

Si uite-asa se facu bietul euro mic-mic, in fata spaimoaselor declaratii ale marelui pesedist-pedeserist-fesenist Georgescu! Hai mai nene ministrule, du-te de la plimba, sunt destule muste de dat afara din Cismigiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS