Acasa BusinessEconomic Germania nu e ȋngrijoratǎ de impactul embargoului rus asupra produselor agroalimentare UE

Germania nu e ȋngrijoratǎ de impactul embargoului rus asupra produselor agroalimentare UE

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, a dat asigurări că embargoul rusesc asupra produselor agroalimentare din UE va avea un „impact mai degrabă redus” asupra pieţei europene.

Germania nu e ȋngrijoratǎ de impactul embargoului rus asupra produselor agroalimentare UE (foto:dw.de)

Sectorul agricol rus nu poate satisface decât 60% din nevoile alimentare ale Rusiei, iar ţara „nu poate acoperi singură diferenţa, de exemplu privind producţia de lapte”, a declarat ministrul Christian Schmidt pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu ce urmează să apară duminică. Astfel, conform mediafax, ministrul conservator al Agriculturii din cadrul Guvernului condus de Angela Merkel se aşteaptă ca embargoul rusesc să aibă un „impact mai degrabă redus” asupra sectorului agroalimentar european.

El a apreciat că este „prematur” să se ia în calcul compensaţii financiare pentru sector, după cum cer deja anumite voci. Cu toate acestea, ministrul german nu a exclus acordarea unor astfel de ajutoare în funcţie de caz, sau în situaţii de urgenţă. Miniştrii europeni ai Agriculturii vor evoca problema cu ocazia unui viitor summit în septembrie. Până atunci, Christian Schmidt speră să aibă întrevederi cu omologii săi francez şi polonez la Bonn „pentru a ajunge la un acord” asupra unei „strategii comune”.

Rusia a decretat recent un embargou de un an asupra produselor agroalimentare importate din ţări membre UE. Rusia absoarbe 10% din exporturile de produse agricole şi agroalimentare ale UE, potrivit Eurostat.

3 comentarii

digital 17-08-2014 - 12:39

……Sectorul agricol rus nu poate satisface decât 60% din nevoile alimentare ale Rusiei, iar ţara “nu poate acoperi singură diferenţa, de exemplu privind producţia de lapte”…..

băi prostea, ăia au construit mii de tancuri în timp record ca să vă dea bătăiță la kur și nu vor fi în stare să adune două vaci verzi în plus ca să-și echilibreze producția?!

…..Până atunci, Christian Schmidt speră să aibă întrevederi cu omologii săi francez şi polonez la Bonn “pentru a ajunge la un acord” asupra unei “strategii comune”……

hahaha!

UnUL 17-08-2014 - 13:24

Să știi că vacile se „construiesc” mai greu decât tancurile, Degețel!! 🙂 🙂 🙂

UnUL 17-08-2014 - 13:25

Și încă nu s-a văzut tanc care să dea lapte !! 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult