Acasa BusinessEconomic UPDATE – GFR cere desecretizarea contractului de privatizare a CFR

UPDATE – GFR cere desecretizarea contractului de privatizare a CFR

scris de A.B.
13 afisari

UPDATE, ora 18,00 – Președintele Comisiei de privatizare a CFR Marfă, alături de consultanții Deloitte și Mușat și Asociații, trebuie să transmită, în cursul zilei de luni, 14 octombrie 2013, un punct de vedere privind evoluția și pașii următori în procesul de privatizare a companiei feroviare, potrivit unei solicitări transmise, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, de către Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

‘Având in vedere comunicatul transmis de către Grup Feroviar Roman referitor la privatizarea SNTFM CFR Marfă SA, ministrul Transporturilor (…), Ramona Mănescu, a cerut domnului secretar de stat Cristian Ghibu, președinte al comisiei de privatizare, și consultanților Deloitte și Mușat și Asociații, ca, în cursul zilei de luni 14 octombrie 2013, să transmită un punct de vedere fundamentat privind evoluția, momentul și pașii următori în această privatizare’, se menționează în comunicatul citat.

Ministrul Transporturilor a afirmat, totodată, că i-a solicitat președintelui Comisiei de privatizare să ducă la bun sfârșit procesul de privatizare.

‘Este datoria domnului Ghibu ca, împreună cu consultanții, să gestioneze acest proces de privatizare în favoarea statului român, care l-a învestit cu această responsabilitate, încă din februarie 2013, atunci când a fost numit la conducerea comisiei de privatizare și mai târziu în septembrie 2013, când a semnat contractul de privatizare cu câștigătorul licitației. Încă de la debutul mandatului de ministru, i-am cerut domnului secretar de stat Ghibu să se concentreze pe ducerea la bun sfârșit a procesului de privatizare’, a menționat Mănescu.

Grup Feroviar Român (GFR) a cerut Ministerului Transporturilor să facă public contractul de pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă şi solicită implicarea directă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, în vederea evitării unui eşec al privatizării.

„În calitate de cumpărător, Grup Feroviar Român, care şi-a îndeplinit până acum cu onestitate şi la termen toate obligaţiile care-i reveneau, consideră că atitudinea Comisiei de Privatizare a fost de natură a-i leza buna-credinţă, interesele şi eforturile financiare pe care le-a făcut pentru succesul acestei privatizări de importanţă strategică pentru statul român. Cu toate acestea, GFR este în continuare dispus să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru a identifica împreună căile legale prin care poate fi evitat eşecul unei licitaţii care ar afecta negativ mediul economic şi ar descuraja investiţiile străine. Grup Feroviar Român contează pe susţinerea conducerii Ministerului Transporturilor pentru prevenirea acestei situaţii”, se arată într-un comunicat transmis de GFR, deţinut de omul de agaceri Gruia Stoica.

GFR consideră că în acest moment, comisia de privatizare invocă termenul de obţinere a avizului din partea Consiliului Concurenţei drept motiv pentru un anticipat eşec al tranzacţiei, pentru a ascunde faptul că în mod flagrant nu şi-a îndeplinit obligaţiile care îi revin.

21 comentarii

Mircea 13-10-2013 - 18:57

Circ fara piine:

Premierul a declarat astăzi, referitor la solicitarea Grup Feroviar Român de desecretizare a contractului de privatizare a CFR Marfă, că președintele Traian Băsescu este vinovat de declanșarea acestui scandal, șeful statului punând presiune, prin declarațiile sale, pe funcţionarii implicaţi în privatizarea CFR Marfă.

Ministerul Transporturilor, condus de Ramona Mănescu, a anunțat că întreaga responsabilitate privind procesul de privatizare a CFR Marfă îi revine secretarului de stat Cristian Ghibu, care a gestionat procedura încă din luna februarie a acestui an, când instituția era condusă de Relu Fenechiu.

Voi pe cine credeti ?

Antibasistul 13-10-2013 - 20:44

Ponta are dreptate, Basescu-i vinovat!

UnUL 13-10-2013 - 21:12

Evident, Bășinel! Așa cum spuneam deja, conform antibăsiștilor viscerali, Băsescu e vinovat pentru toate relele de pe lumea asta, de la tzunami-ul din Indonezia la cutremurul din Haiti, de la uraganul Katrina la Fukushima și de la criza economică mondială la erupția vulcanului Etna.

Antibasistul 13-10-2013 - 21:57

Adevarul va supara, basistilor!

tomi 13-10-2013 - 22:35

Ma huhule, precis ca Israelul a cumparat CFR-ul, tu nu crezi, pai zi si tu cine avea atita banet sa-l cumpere daca nu noi. Vai de capul tau huhule, de-acum vei plati pret triplu pe biletul de tren.

UnUL 14-10-2013 - 08:18

Adevarul va supara – copy-paste nr. 312

Mircea 14-10-2013 - 06:47

Daca Ponta are dreptate atunci de ce doamna ministru Manescu arunca vina pe un secretar de stat ? Ea nu stie cine este adevaratul vinovat, nu asculta ce spune seful ei pe linie de guvern ?

GABI 13-10-2013 - 21:55

JAF LA CFR CALATORI ? CONSILIUL DE ADMINISTRATIE ,CONDUS DE ALEXANDARA GATEJ, CA DE OBICEI , NU STIE NIMIC…

PENTRU DNA SI DIICOT .
CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.
ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

IngerAlbastru 14-10-2013 - 07:17

Cunosc un numar important de conducatori de locomotiva diesel secui, eliminati din munca pe motiv ca n-au contracte de transportat marfuri inca din 2000 … romani nu erau in acelas categorie, pentru ei au fost contracte!!!

UnUL 14-10-2013 - 08:22

Ingeraș, poate unguri, că, potrivit propriilor declarații făcute la ultimul recensământ, în România avem 532 de secui !
P.S. Și nu știu în ce măsură afirmația dumitale este exactă; mă îndoiesc foarte serios, dar promit să mă informez.

un golan 14-10-2013 - 12:16

buna ziua la onor forum. imi pare rau ca nu am avut timp astazi sa va tin companie si imi cer scuze ca v am facut sa ma asteptati dar eu sunt o persoana destul de ocupata asa ca asta e situatia.
sincer va spun mie imi place de domnul Basescu. cred ca este un presedinte excelent si sunt de asemeni un admirator al fiicei domniei sale care dupa parrea mea ESTE NU NUMAI EXTREM DE FRUMOASA dar si reprezinta cu onoare tara in oiropa.
in alta ordine de idei azi e o zi superba aici in Tara Sfanta si atmosfera e una de relaxare si cugetare , bursa merge bine si ne bucuram cu totii sa vedem la stiri ce patesc aia de peste granita … he he , un subiect amuzant in sine, mda, poate cu alta ocazie il voi dezvolta ( subiectul ) .
sa auzim numai de bine dragi domni si eventual si unele doamne si mult succes cu privatizarile care aduc economiei beneficii de netagaduit.

pathfinder 14-10-2013 - 13:01

urbos ce zice de toata treaba asta? 🙂

un golan 14-10-2013 - 13:05

pai cred ca sobrul e ocupat cu sarbatoarea aia musulmana despre care am citit cu mult interes in alt articol ,apoi daca n a zbierat pana acum inseamna ca se lupta cu camilele ( de fapt in cazul lui – cu camiloii ) .

pathfinder 14-10-2013 - 13:28

Daaaa, am uitat!
O sa-si piarda slujba de la gara mocofanu’…

Antibasistul 14-10-2013 - 15:03

Un golan, nu esti sanatos la cap, daca-ți place de Basescu si de fica lui, IA-I DRACULUI LA TINE IN ISRAEL, PENTRU TOTDEAUNA!

urbos 14-10-2013 - 15:14

E normal sa-i placa, e sobolan imputit.

UnUL 14-10-2013 - 17:23

…chițcăiră cei doi șobolani siamezi, Bubos și Bășinel.

pathfinder 14-10-2013 - 13:32

Cum e bre azi vremea acolo la tine?
Circula trenurile?
Suna bine rotile?
Ciocanesti ceva?

Hahahahahahahaha

urbos 14-10-2013 - 13:46

Razi tu razi potaie, dar nu-i rasu tau. Chin si jale.

pathfinder 14-10-2013 - 14:01

Vezi ma daca te bagi „neintrebat” in discutiile dintre oamenii seriosi?
Asa-ti trebuie! 🙂

Siiiiii, cine-i vinovat urboase?
Base sau Tonta?
Mai votezi USL-ul??? 🙂
Ha???

un golan 14-10-2013 - 13:36

mai da tu chiar stai la panda asa sa fii tu sanatos.
pai daca te provoc de ce sari ca fript ?
eu sunt de vina ca esti jucaria preferata a forumului ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS