Acasa BusinessEconomic Ghiduri turistice de ocolit România

Ghiduri turistice de ocolit România

scris de D.P.
4 afisari

Turiştii din multe state UE, dar şi din Statele Unite şi Canada sunt avertizaţi de oficiali asupra pericolelor la care se supun dacă vizitează România. Ţara hoţilor de buzunare, a câinilor maidanezi, a drumurilor proaste, a instalaţiilor sanitare deficitare şi raiul fraudelor cu carduri bancare – astfel este descrisă România în ghidurile de călătorie publicate de Ministerele de Externe din statele UE şi de pe continentul american.

haita caini pe stradaMinisterul de Externe din Belgia îşi avertizează turiştii asupra riscului ca în oraşele mai mari din România să le fie furaţi banii din buzunare, notează realitatea.net. Potenţialilor turişti belgieni li explică faptul că hoţii de buzunare apelează frecvent la copii, iar metoda cea mai des utilizată este distragerea atenţiei victimei.

Pentru germani, existenţa a doar 320 de kilometri de autostradă în România reprezintă un real pericol. În plus, autorităţile de la Berlin amintesc faptul că ţara noastră ocupă un loc fruntaş în Uniunea Europeană la capitolul accidente rutiere mortale. Germanilor nu le este recomandat nici condusul maşinii pe timpul nopţii din cauza lucrărilor şi a căruţelor.

Şi pentru autorităţile elveţiene, drumurile sunt un real pericol. Eventualii turişti sunt avertizaţi că acestea sunt într-o stare lamentabilă, iar şoferii români conduc imprudent şi imprevizibil.

Ministerul austriac de Externe lansează un avertisment dur în privinţa sistemului de sănătate din România. Oficialii de la Viena spun că din cauza igienei, instrumentarului învechit şi a lipsei de medicamente, nivelul îngrijirii medicale în spitalele româneşti nu corespunde standardelor din vestul Europei.

Un sfat similar există şi pentru turiştii spanioli, care sunt avertizaţi că facilităţile şi instalaţiile sanitare sunt destul de deficitare.

Britanicii sunt atenţionaţi asupra pericolului rabiei, din cauza numărului mare de câini vagabonzi din oraşele din ţara noastră.

Turiştii americani şi canadieni sunt avertizaţi de nemulţumirile sociale în creştere provocate de măsurile de austeritate luate de Guvern. De asemenea, în viziunea statelor de peste ocean, România este considerată raiul fraudelor cu carduri de credit şi ale celor pe internet.

1 comentariu

Liviu 10-03-2011 - 03:01

Unde dom’le ?! Aici la noi la Romanica ?! Nu se poate dom’le … I-a intrebat cineva pe aplaudacii forumului ?! Sau A facut-o aia, Ieuropenii, amerecanii si cacanadienii, de capul lor ? Vai de capul lor atunci … Sa mearga dom’le la eSpertii pe termen lung si de drum lung (de seara !) ca sa-i consulte si de abia dupa aia sa emita tot felul de ghiduri si ghidulete ! Ce naiba ?!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult