Acasa BusinessEconomic Gitenstein, soluţii economice pentru România

Gitenstein, soluţii economice pentru România

scris de L.M.
6 afisari

România trebuie să facă eforturi în direcţia dezvoltării pieţei de capital, aceasta fiind soluţia redresării, iar nu creşterea impozitelor, a declarat, vineri, fostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, prezent la cea de-a doua ediţie a Bucharest Forum.

Gitenstein, soluţii economice pentru România

Gitenstein, soluţii economice pentru România

La începutul intervenţiei sale, fostul diplomat şi-a amintit de cei „peste trei ani minunaţi” petrecuţi în România şi a mărturisit că este în continuare optimist în legătură cu viitorul acestei ţări, deşi simte aceeaşi frustrare, de pe vremea când era la Bucureşti în calitate oficială, transmite Mediafax.

„Când am venit aici, în august 2009, România tocmai avusese cea mai mare creştere economică din Europa, în jur de 7%, pentru ca apoi să înregistreze o recesiune la fel de mare. Această recesiunea a dus şi la dispariţia multor investiţii, astfel că situaţia a fost dramatică. (…) În pofida acestor lucruri, sunt în continuare optimist în ceea ce priveşte România, dar şi frustat, aşa cum m-am simţit şi în perioada în care am fost ambasador al SUA la Bucureşti. Uneori am avut senzaţia că România este cel mai mare duşman al ei, atunci când vine vorba de mentalitate şi de capacitatea de a atrage investitori străini. E o problemă despre care voi continua să vorbesc”, a declarat Mark Gitenstein.

Una dintre nemulţumirile sale vizează lipsa de măsuri în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii energetice, în pofida potenţialului existent. „România este binecuvântată cu cele mai bune resurse energetice din regiune şi totuşi toţi experţii spun că România are nevoie de 10 miliarde de dolari investiţii pentru a putea moderniza şi dezvolta aceste active energetice”, a precizat fostul diplomat, adăugând că România ar putea deveni, din nou, „un hub energetic al Europei, aşa cum a fost în anii ’30-’40.

„Poate nu ştiţi, dar România a fost, după SUA, unul dintre cei mai inovatori producători de energie. A avut a doua rafinărie din lume şi experţii în domeniu mi-au spus că, dacă vă veţi duce acum în California, veţi găsi încă tehnologie românească în anumite zone petroliere. Lucru valabil şi în alte părţi ale lumii”, a subliniat Gitenstein.

Fostul ambasador a făcut referire şi la faptul că România are extrem de multe ferme eoliene, dar transportul energiei produse este complicat, din cauza reţelelor „învechite”. Totodată, el a punctat problemele din domeniul bancar şi incapacitatea de a absorbi fondurile europene în valoare de 20 de miliarde de euro. „Prin urmare, alternativa (redresării) nu va veni din creşterea impozitelor, ci din dezvoltarea pieţelor de capital”, a conchis Mark Gitenstein.

În opinia sa, România trebuie să reformeze trei piloni. „În primul rând, privatizarea întreprinderilor de stat trebuie făcuă într-un ritm mai rapid şi după modelul polonez. În Polonia au fost privatizate multe companii de stat, fără ca statul să piardă controlul acestor active. Acest lucru este posibil şi aici în România„, a spus Gitenstein. Cel de-al doilea pilon este reprezentat de o „foarte bună guvernanţă corporatistă”. „Guvernul a adoptat o lege în acest sens foarte bună, foarte modernă, care însă nu se aplică. Un element esenţial în această lege este cel al managerilor privaţi la conducerea acestor companii de stat, astfel încât ele să să devină independente de zona politică”, a mai spus fostul ambasador. Cel de-al treilea pilon vizează dezvoltarea pieţelor de capital.

În finalul intervenţiei sale, Mark Gitenstein a reiterat apelul către autorităţile române de a-şi repatria tinerii talentaţi. „Fiul meu lucrează la Microsoft în Redmond Washington. Nu prea se ştie, dar acolo, în Redmond Washington, cea de-a treia limbă folosită este româna. De ce atâţia tineri români lucrează la Microsoft în Washington şi nu aici? (…) Repatriaţi aceste talente”, a precizat Gitenstein.

86 comentarii

digital 27-09-2013 - 20:38

wow!

quiet, please!

vorbește ghât-ten-ștain!

tomi 27-09-2013 - 20:50

Uite baieti, un domn inteligent care va spune ca trebuie sa faceti spre a minca ficat de gisca si nu matze de gaina. Dar din cite inteleg va cere ceva groaznic ce in veci nu-l veti intelege, trebuie sa incepeti sa lucrati baieti. Pai zau ca nu pot sa mi-l inchipui pe urbos, huhu, si digital sculindu-se la 7 mergind la lucru, lucrind 8 ore efectiv si asta macar cinci zile pe saptamina. Hai sa fim seriosi, asta-i bancul secolului.

digital 27-09-2013 - 20:54

hahaha!
poate tu nu deosebești matzele de găină de ficatul de gâscă și e necesar să fii teleghidat de unul ca ghât-ten-ștain!

UnUL 28-09-2013 - 14:55

Corect, d-le Tomi : dl. Gittestein e un tip inteligent, care iubește România și îi dă sfaturi bune.
Degețel e un c r e t i n naționalisto-fascistoid care se face că iubește România și înjură tot ce nu e românesc.

salut 28-09-2013 - 15:18

Mai sluga, unul din”sfaturile alea bune” este „dezvoltarea pietelor de capital”….adica FVL in conditiile in care Romania isi vinde si perlele coroanei (vezi Nuclearelectrica) la pret de solduri …. nu pentru ca e nerentabila, ci pentru ca asa i s-a impus.

Cand nu ai nici o productie de nici un fel, ce „piete de capital” viseaza boul asta si tu, slugoiule? Ce faci in Senegal daca duci jumatate din Wall Street acolo. Creste nivelul de trai al pop-ulatiei daca se plimba banii de la banca A la Banca B?

Habar n-ai mai sluga, da’ te ajunge si pe tine in curand. Atunci voi veni sa ma pis la propriu pe tine cand mi te vei milogi sa te las sa-mi stergi pantofii pentru un coltuc de paine. Dar esti obisnuit genetic, nu-i asa, sluga de Cluj? Doar ati fost slugi pana acum 120 de ani; pana si negrii sclavi din USA s-au emancipat inaintea voastra. Si sa nu uiti sa injuri regatenii, sluga de Cluj, ca te-au eliberat si ai ajuns din randul porcilor, unde te tineau grofii, sluga de Cluj, in categoria oamenilor.

urbos 27-09-2013 - 21:00

Iar scoate limba din canal imputitu asta, nu i-a facut nimeni felul?

UnUL 27-09-2013 - 21:29

Dar ție?

tomi 27-09-2013 - 22:54

Domnule UnUL adevarul doare, va dati seama cita umilire pe aceste creaturi diabolice primitive sa le vina un specialist in economie din USA fiind si evreu, vine si da sfaturi tactice de a rezolva caderea economica a Romaniei. Omul este desigur in tema poate de sute de ori mai bine ca specialisti ai hoardei barbare, urbos, digital, huhu, care stiu desigur cit valoreaza drojdia de bere cumparata la Kauffland si revinduta in hala Traian. Omul acesta, care a fost ambasador in Romania, a vazut si a auzit destule ca sa aibe suficiente medicamente de vindecare a economiei romanesti. Acesti imbecili legionari, in loc sa-i spuna sarut mina, incep cu antisemitismul. Cred ca ar fi necesar sa transmit prin ambasada americana din Tel Aviv citeva „perle” emise de ceata de imbecili ai forumului, poate omul isi ia valiza si pleaca, lasa ma pe viermi sa viemuiasca singuri, tu vi sa-i ajuti si ei te scuipa in obraz.

UnUL 28-09-2013 - 14:57

Da, d-le Tomi, poate fi frustrant și stresant pentru niște nătărăi naționaliști precum Salaud-Bubos, Degețel, etc.

UnUL 28-09-2013 - 15:50

Eu nu sunt slugă, dar tu sigur ești țopârlan și neam de traistă, Salaud Bubos.

Pribeagul 28-09-2013 - 15:59

In ziua de azi a fi nationalist este un lucru de isprava.

UnUL 28-09-2013 - 16:04

Eu nu pup – dar nici nu scuip – pe nimeni, eu doar aprob sau dezaprob niște opinii.
În ceea ce privește „sluga”, gunoi mic (pardon : gunoi mare, că ai mai crescut – nu în ochii mei!), poți să îmi spui în continuare așa, dacă te amuză. Nu mă afectează câtuși de puțin, pentru că știu foarte bine că nici eu nici nimeni din familia mea nu am fost niciodată slugile nimănui – nici la propriu nici la figurat. AM AVUT SERVITORI („slugi” e pejorativ!), ceea ce e cu totul altceva.

UnUL 28-09-2013 - 16:06

N-am nimic împotriva patriotismului, Pribege; naționalismul e cu totul altceva. (Au fost lungi dezbateri nu de mult la un articol pe această temă, așa că nu voi relua chestiunea.)

Pribeagul 28-09-2013 - 16:46

Au fost si vor mai fi. Chiar ma gaindesc sa revin la articolul dlui Neacsu. Sa vad daca voi reusi.

Nationalismul nu poate fi altfel interpretat decit dragostea de natiune, dupa cum patriotismul, pe scurt, inseamna dragostea de patrie.

Ca este asa o dovedesc toate poporele civilizate. 🙂

ValVerde 30-09-2013 - 16:28

Sa fii rasist nu poate fi altfel interpretat decit dragoste pentru rasa ta.

Ca este asa o dovedeste logica (!) din toate mesajele Pribeagului. 🙂

Pribeagul 30-09-2013 - 19:55

Nationalismul a intrat in istorie sub auspiciul dragostei, al emanciparii popoarelor, spre deosebire de rasism care a intrat in istorie sub alte auspicii. Vrei sa ti le spun? 🙂

Este la mintea oricarui cocos ca nationalism nu inseamna rasism, oricit ai insista in acest sens. 🙂

digital 30-09-2013 - 20:05

chiar nu ai observat cât de retardat e vitălăul?!

Pribeagul 30-09-2013 - 20:10

Ei, cine-i fara pacat? 🙂

ValVerde 30-09-2013 - 21:10

Pribege, vrei sa-i furi lui degetel locul doi (dupa Huhu) la „Ghici cine intelege mai putin?”

Cochetezi de o buna bucata de timp cu naivitatea cu iz de prostie inginfata.

Ai auzit de paralele ca figura de stil?
Iti explic cu un exemplu simplu:

– Dragostea si mindria pentru propria rasa sint acceptabile si chiar laudabile. Cind extrapolezi spunind ca rasa ta e superioara altei rase, se cheama rasism. Asta e rau.
Retine: primul concept=bun ; al doilea concept (rasismul)=rau

Ia un minut pauza sa patrunzi intelesul.
Acum continuam:

– Dragostea si mindria expresate pentru propriul neam si tara se cheama patriotism. Cind afirmi ca natia ta e superioara altor natii, asta se cheama nationalism. Retine: patriotism=bun. Al doilea concept (nationalism)=rau.

Cam asa functioneaza o paralela.
Nimeni nu a afirmat ca nationalismul inseamna rasism. E clar ca rotitele ti se invirt mai lent si ai impiedicari la intelegerea lucrurilor abstracte. La fel ca degetel.

Dar dupa explicatia de mai sus, sper sa fi pus un pic de lubricant pe pinioane…ce zici? se dezmorteste trotineta?

Nu?

Fac si eu ce pot, dar nu sint Dumnezeu. Imi recunosc limitele.

Dar ca sa antrenam un pic angrenajele, ia explica-ne tu afirmatia urmatoare:

” Nationalismul a intrat in istorie sub auspiciul dragostei, al emanciparii popoarelor…etc”

Ai stat de vorba cu cocosii mintosi ?

digital 30-09-2013 - 21:17

ValVerde
30-09-2013 at 21:10

faci ce poți și tu, dar dobitoc tot rămâi!
hahaha!

mai baghă ceva extrapolări, hai!

ValVerde 30-09-2013 - 21:19

Pribege, o sa-ti fie greu sa-l detronezi pe degetel.
Te scremi tu, dar asta are asa…un talent nativ.

digital 30-09-2013 - 21:22

ValVerde
30-09-2013 at 21:19

normal că am talent, să te f-u-t în botul ăla țuguiat de văduvă legată la ieslea amerlocă!
hahaha!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 27-09-2013 - 22:03

„România trebuie să facă eforturi în direcţia dezvoltării pieţei de capital, aceasta fiind soluţia redresării, iar nu creşterea impozitelor, a declarat, vineri, fostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, prezent la cea de-a doua ediţie a Bucharest Forum.”, spune Gitenstein. Traducind spusele lui, textul apare astfel : „Te-n m… ma-tii, Crin-ule si Ponta! Mars afara de la conducerea Romaniei ca i-ati adus pe amaritii astia in sapa de lemn!” Asta v-o spune una care are masterul in diplomatie! Am luat nota 10 la cursul „Tradcere din limba diplomatica”! Acum, dupa ce cunoastem cauzele si efectele ce putem face ca sa mai putem indrepta ce NU se mai poate indrepta? In mod normal si firesc, romanii, in totalitatea lor, adica, toti romanii din Europa, ar trebui incolonati si mutati undeva in Africa! Se gasesc teritorii virgine girla unde pot fi mutati aceste hoarde. O data curatat pamintul FOST romanesc, acesta va trebui supus la o desinfectie pentru vreo 10 ani, dupa care, locul curatat si mirosind a nou, sa fie pop.ulat de evrei, singurii vrednici de a mai face ceva cu aceasta tara! Speach-ul lui Gintestein e un INCEPUT. Hai, valea!

salut 27-09-2013 - 23:03

Acest individ este NIMENI-N-DRUM. Pentru functia de ambasador s-a calificat datorita donatiilor pentru Partidul Republican si campania electorala a lui Bush fiul. In Romania, ca ambasador, singura lui „realizare” a fost inversarea mersului democratiei, spre autoritarism si dictatura.

Orice stat civilizat, cu minimum de conducatori patrioti, ar fi dat cu tamaie dupa ce a plecat acest individ impus de Marele Licurici. Romania vad ca-l invita pe la „simpozioane economice”. Si se mira unii ca suntem tratati ca o colonie si precum niste slugi. Culegem ce semanam; doar nu l-am invitat eu.

PS: Imi place si vocatia de slugoi a astora de la ZV: Ce a mai facut stapanu ?, A avut scaun stapanu’? Ce culoare a avut productia lu’ stapanu’? Dar consistenta? Vai, pare deranjat la stomac! Ce gust diferit! Sigur e deranjat la stomac. Totusi, mirosul, mirosul ramane a trandafiri !

tomi 27-09-2013 - 23:22

salut, poti sa-mi spui ce ai facut din ’89 decembrie pina in ’14 septembrie? Ca nimic asta stiu, insa ce altceva inafara de nimic? Tu’va crucea mamii voastre de putori, altii sint de vina ca in loc sa lucrati va ocupati de bisnita, furturi si de frecat cariciul. Sigur ca da ca doar n-or veni altii sa va lucreze iar voi sa fiti stapinii. Ia mai du-te’n aia ma-tii imbecil, treci si lucreaza ,lasa vraja cu evreii, poezia asta o cunoastem, toti sint vinovati dar voi nu, asi pune biciul pe voi putorile dreacului, boierii cind dadeau cu biciul in voi sa lucrati se pare ca aveau ei ceva motive.

Doru Dragomir 27-09-2013 - 23:42

Sitmate domn, va atrag atentia ca incalcati regulile acestui forum. Stiti la ce ma refer…..

salut 28-09-2013 - 01:28

Nu-i prima data cand injura ca la usa cortului….in ceea ce te priveste, hm, toata stima pentru interventie, dar te rog sa-l lasi in pace din doua motive: primul e ca chiar cred in libertatea de exprimare; cel de-al doilea tine de niste discutii de pe aici de pe forum in care se preciza ca ceea ce evreii numesc „antisemitism” e reactia normala a oamenilor si natiunilor la marlanie, josnicie, hotie si minciuna.

Exemplu mai clar ca postarile de fata e greu de gasit: la o postare in care nici macar pe departe nu sugeram natia sau etnia unui impostor/infractor , primesc o galeata de calomnii de la un evreu, probabil pe motivul ca hotul pomenit mai sus face parte din natia lui. Deci, pentru toata lumea, ar fi bine ca postarile astea sa ramana.

Interesant e si un alt fenomen: PURISTII NEAMULUI (ma rog, in cazul de fata cei ai forumului) – adica cei ce ne sar in cap cu „antisemitism! antisemitism!” – tac chitic acum. Nu gasesti unul pe langa postarile astea sa-l intrebe pe nesimtit de sanatate….ca deh…face parte din „neamul stapanilor”. Hehehe, d’asta spuneam eu ca slugile raman tot slugi, chiar de se dau profesori universitari !

tomi 28-09-2013 - 02:20

Salut,insasi faptul in care preiei ideea imi da dreptate. Eu nu v-am atacat, sint mai mult de doi ani ca sint pe forum. Am intrat din intmplare gasind si citind postari de-a dreptul incredibile. De-a lungul timpului am fost surprins de lipsa de reactie si toleranta redactiei pe care o lingi acum in kur cu multa tandrete. Am intilnit un singur redactor, domnul Batca care lua des la prajit pe neofascistii de pe forum, urbos, digital si huhu cind treceau masura admisibila. Salut , antisemitismul nu este ceva legat de ce credeti voi- libertatea cuvintului, libertati de tot felul pe care vi le luati. Antisemitismul este o crima care se pedepseste de lege. Pacat ca nu se aplica mult mai dur, de aceea am decis ca cu toate mijloacele voi incerca sa lamuresc greseala ce o faceti

tomi 28-09-2013 - 03:14

Salut, revin, vazind modul vulgar in care mi se raspundea la incercarile mele cu multe exemple si argumente de a elimina ura antisemita furibunda am trecut la acelasi limbaj folosit de voi. Vorbim acum pe aceeasi limba.Uita-te la domnu Lupu Ardeleanu, a vorbit cu voi cu o politete cam ridicola, a inteles si el cit sinteti de afurisiti si a recurs la limba pe care o intelegeti.
La fel a patit si dl UnUL.
Un singur redactor merita onoarea de a-mi fi prieten si acesta este domnul Batca. Chiar corectitudinea lui si romanismul adevarat uman si tolerant cu concetatenii lui evrei care orice om cu creier si fara carnet de legionar stie cit de mult au contribuit stiintei invatamintului si culturii romane.
Eu prin participarea mea pe acest forum fac o contraventie legata de serviciul meu. In cadrul departamentului in care lucrez in Israel nu aveam voie sa joc tzurca cu voi aici pe un forum strain. Am incalcat acest prag considerind ca nu pot trece pasiv pe linga o manifestare asa de violenta si periculoasa de antisemitism si antiisraelism.
In ceea ce priveste amenintarile cu pedeapsa al celor care vor fi socotiti ca au incalcat legea contra manifestarilor antisemite minimalizarii sau negarii Holocaustului va promit ca le voi pune in aplicare.
Cred ca si domnul Dragomir are ceva de invatat din ce am scris, daca vobeste cu mine de legile forumului ma mir ca nu a auzit de legile internationale care condamna grav antisemitimul, inclusiv legislatia romana unde intr-o zi poate va trebui sa dea explicatii.
Domnu Dragomir, punind deoparte „crima” mea, spuneti-mi cind ati pus la punct pe urbos, antibasescu, digital. La dumneavoastra in redactie se aplica doar „legile forumului”, cele ale legislatiei penale ale Romaniei nu sint in vigoare????Ma refer doar la acesti trei indivizi deoarece postarile lor intrec orice limita si sint pasibile cu pedepse legale. De ce doar domnul Batca a auzit de aceste legi si este singurul care ia atitudine la manifestari antievreirsti care intrec linia admisa. Domnu Dragomir ma scuzati de dojana, in cazul in care cotizati la acreeasi toneta cu urbos digital si antibasescu considerati ca nu am zis nimic. Oricum amenintarea dumitale a creat o criza de voiosie in yabara acestor vagabonzi pe care-i ocotiti iar sarbatoarea victoriei este un cadou care va va da dreptul de idol si mentor al acestor trei delicventi.

Antibasistul 28-09-2013 - 13:36

Dle. Dragomir, postarile evreului Tomi, care de multe ori a amenințat cu moartea pe forumisti, postarile lui il dau de gol ca e un extremist foarte agresiv, scelerat, turbat!

CONGO 28-09-2013 - 13:48

Dle. Dragomir, postarile speculatorului cu chiria Antibasistul , care de multe ori m-a amenințat personal cu MOARTEA VESNICA care e mult mai rea decat moartea obisnuita, si de asemenea torturi in focul iadului, postarile lui il dau de gol ca e un extremist foarte agresiv, scelerat, si turbat la maximum.

CONGO 28-09-2013 - 13:52

… plus ca m-a dezbasescunizat, acum nici nu mai stiu cu cine sa tin!

UnUL 28-09-2013 - 15:15

Bășinel, dacă nu mai vrei amenințări cu moartea, spânzură-te „de bună voie și nesilit de nimeni”!

UnUL 28-09-2013 - 16:54

Bășinel, opinia ta nu face nici doi firfirici. Și, evident, nu ești autorizat să vorbești în numele românilor, ci doar a românilor t â m p i ț i.

digital 28-09-2013 - 17:13

băi castravete murat, ce îndrugi tu p-aici este doar neputință în fața evidenței!
mesteci karamele și apa este foarte departe de tine, reține chestia asta!
o să-ți rămână gura încleștată de atâta…dulce!
dreq de cretinopat schizofrenic!

UnUL 28-09-2013 - 17:25

Degețel, văd că reușești remarcabila performanță de a scrie 7 rânduri fără să spui nimic. Perseverează: ai șanse de a intra în cartea recordurilor.
P.S. Oricum, mai candidezi serios și la un alt record pentru Guiness Book : recordul la mârlănie și nesimțire.

CONGO 28-09-2013 - 17:29

eu ma uit cu lupa la postarea asta si vad ca zice clar printre randuri ca e fraier, dar e scris mic de tot, nu se vede

mari 28-09-2013 - 00:22

Nu toti sint facuti sa fure , ca sa se imbogateasca; esti unul din parvenitii fara constiinta? ce spui , este un afront adus tuturor romanilor! rusine sa-ti fie!

tomi 29-09-2013 - 22:13

Marioara, cind vei face tu serviciile care le-am facut eu Romaniei, si continui si acum sa fac prin serviciul meu sa aduc foloase tarii, esti prea timpita sa ai habar cite se pot face pentru a-ti servi patria, insa o timpita ca tine precis a cerut mereu fara sa dea nimic, iar in postarea in care te legi de mine este nominalizat strict personal pe patru sau cinci persoane de pe acest forum, neofascisti care nu fac altceva in viata decit sa creeze pagube tarii. Si acum Marie du-te si spinzurate ca in stadiul tau de inteligenta nu stiu daca poti face ceva mai intelept.

tomi 29-09-2013 - 23:26

aplic metoda huhu:

catatean roman=cetatean roman

tomi 29-09-2013 - 23:47

Actiune corecta – pentru moment este bine.

digital 30-09-2013 - 21:11

te fu-tu, mari, trogloditule!
hahaha!

CONGO 28-09-2013 - 01:44

Imi pare rau Tomi, trebuie sa recunosti adevarul. Gitenstein apartine mai mult Romaniei dacat Israelului, pentru ca a mancat mamaliga si a baut apa acestui pamant si nu o luna, doua. Pai ce, se face in Israel mamaliga buna de aia rascoapta sa o tai cu ata speciala de mamaliga atarnata in cui?

Si apoi, cati ani a stat in Israel? Deci el este mai mult american, si o buna parte roman, si partea de israelian e prea mica ca sa conteze.

Cat despre Israel, si asa este mai mic decat 3-4 judete din Romania, deci iar este o entitate prea neglijabila, plus ca n-are rromi de loc! Deci, nu are manele de alea bune, ehehei, ce stie israelianul de rand!

BULA 28-09-2013 - 06:42

Pe romi sa-i ia evreii in Israel, ca sa le dovedeasca cat de mult ii iubesc. Si sa se corceasca cu ei, sa nu fie tigan care sa nu se casatoareasca (buleasca) cu evreica si tiganca cu evreu. Dupa aia sa vanda seminte prajite prin SUA. Pot sa vanda si alvita prin trenurile din Europa de Vest.

tomi 30-09-2013 - 14:36

Dragomire, vad ca uiti in mod obsesiv sa arunci la gunoi aceasta postare. Pacat, ai fost intelegator si majoritatea gunoaielor antisemite ce au disparut. Inteleg ca vrei sa mai ai si tu un cuvint pe forum dar bade, cu legea nu ne tirguim, hai sa mergem pina la capat. Asi vrea ca pina diseara sa nu mai vad postarea aceasta.

Antibasistul 30-09-2013 - 14:45

TRAIASCA RROMII toți gramada in Israel, cu evreii sa se corceasca, AMIN!

tomi 30-09-2013 - 20:42

Fi linistit imbecile la noi in tara nu se primesc tot soiul de cioloveci, a primi dreptul de cetatenie si stabilire in Israel trebuie sa dovedesti din anul 1400 originile evreiesti ale familiei sau de-a lungul a 50 de generatii…. Sa vedem ma crede imbecilul?… e-n stare…

pathfinder 30-09-2013 - 20:54

Cum ramane cu ADN-ul Tomita?
Nici macar nemtii lu’ ala n-au fost asa nazisti…
Ha?

Adi 30-09-2013 - 21:00

@Tomi: Din anul 1400 timp de 50 generatii origini evreiesti.. mor de ris… asta inseamna ca dupa teste trebuie sa dati cetatenia israeliana la toti arabii sirieni, libanezi si iordanieni care sunt urmasiievreilor islamizati dupa cruciade.O sa te trezesti pe cap si cu yemenitii si sauditiii ca si ei au asimilat evrei , dupa care vor veni rusii si ukrainienii ca si ei au asimilat evrei dupa caderea imperiului kazar. De balcanici nu mai vorbesc si ce faceti voi e cam absurd.

tomi 30-09-2013 - 21:02

@pathfinder, ma baiatule, mai copile, tu esti baiat destept, nu ma fa sa mor de ris, pai citeste de doua ori postarea, bre, tu nu vezi ca este adresata in mod special nivelului de inteligenta a lui huhu nebunu? ma omule, tu ai putea sa aduci dovezi de familie din 1400 si de cu 50 de generatii in urma? hai ca esti grozav, una- mi-ai stricat capcana intinsa lui huhu doi- te-ai facut de ris ca o luna nu ma voi putea opri, ma hai zau recunoaste ca ai glumit, mi-e mila de tine sa te bag in liga intelectuala a lui huhu.

digital 30-09-2013 - 21:05

tomi
30-09-2013 at 21:02

hahaha!

auzi la cretin…..
aruncă el capcane!!!!

pathfinder 30-09-2013 - 21:07

Tomita, nu am glumit.
Citeste articolul de la link.
E revoltator.

Poti sa o dai intoarsa cat vrei, dar nu e normal.

tomi 30-09-2013 - 21:07

Adi
30-09-2013 at 21:00
=============
Asta-i culmea dom’le inca unul. Ma oameni buni, daca va faceam test HQ cadeati cam toti in rindul de inteligenta al unei gaini de virsta medie. Ma Adi citeste ce i-am scris lui @pathfinder ,este valabil si pentru tine, sint curios care cade urmatorul in plasa, chiar huhu pe care-l asteptam va BAGA IN BUZUNAR.

tomi 30-09-2013 - 21:16

Adi, Patfingher, ma scuzati parasesc gradinita voastra, vad ca ati dovedit adevarata voastra capacitate intelectuala, pai cu de-astia nu pot merge la razboi, puteti sa va inscrieti in partidul lui urbos, digital huhu, acolo va este locul, intre „intelijensi”. ceau-bau.

pathfinder 30-09-2013 - 21:21

Tomita,
Foarte simplu.
Nu ne-ai explicat cum e cu testele de ADN pentru cei din fosta URSS.
Nu pot acum de pe telefon, dar am sa te bombardez maine cu link-uri din alea .IL, pana recunosti si tu monstruozitatea.
Sper sa am timp…

urbos 30-09-2013 - 15:43

Din perlele sobolului, „uiti obsesiv”… hahahaha!

tomi 30-09-2013 - 20:52

Bula, tu parca te laudai cu origini evreiesti. De care Bula din aia cu camasile verzi din garda de fier ale legionarilor? Culmea domnule, si tu esti var cu Doru Dragomir,? mentorul si parintele manifestarilor neofasciste antisemite de pe forum? Ba LAE si astazi s-a dus in concediu si nu vede incalcarea gasa a legislatiei romane privind manifestarile antisemite de pe lozinca lui de perete.
================
Stimate Dragomir ma vad obligat sa repun postarea care mi-o stergi in mod sirguincios, eu totusi iti propun sterge gunoiul lui BULA, vezi ca deja produce crize de epilepsie lui Antibasistul, ti-am spus clar, nu ne vom desparti pina nu vad ca dispar cu desavirsire postarile antiisemite. Tu sti ca eu am in spatele meu legea iar voi gratiile, revin cu sfatul prietenesc Doru Dragomir, nu te juca cu focul, ai facut un pic de ordine dar inca odata, repet, cu legea nu ne tirguim, si asta ca-ti place sau nu mi-e total perpendicular stimabile. Mergem pina la capat sa te poti mindri cu ziarul tau.

digital 30-09-2013 - 21:03

ce mă împuțitule, n-are dreptate bulanu?!

ValVerde 30-09-2013 - 21:17

Parerile sint impartite…jumatate din salon zice ca are dreptate, desi nu s-au concentrat sa inteleaga. Doi sint astronauti, un Napoleon cu mitraliera, un barbos care se crede Ioana D’arc, trei Iisusi si un Florin Copilu Minune.

La saloanele de pe coridor are mai putin succes ca sint multi Attila si vreo doi-trei Basescu.

tomi 30-09-2013 - 21:23

Digital, stai cuminte deoparte pina impartim cartile. Cind vedem cu ce jucam poti reveni.

digital 30-09-2013 - 21:28

tomi
30-09-2013 at 21:23

tu poate împarți ceva castraveți, impotentule!

CONGO 28-09-2013 - 01:52

@ ANTIPOPOUL

Mi-am pus increderea in tine si m-ai facut de rusine, nici sa te injuri nu esti in stare. M-ai dezamagit atat de rau, nici nu stiu daca am sa mai vorbesc cu tine.
De ce esti bai asa de nesimtit?

IngerAlbastru 28-09-2013 - 03:27

Talentele la Microsoft nu se vor inapoi in RO ca nu sint platiti deloc in acea categorie de specialitate ca banii dispar intre buzunarele politicienilor si de aici apare/provine dezastrul romaniei ceea ce nu prea stie domnul american.
In State acel politician era de demult in puscarie si de la sine porneste mereu omul.
Romanii, decand eu le cunosc, n-au avut incredere de sine niciodata!!!!!
Doar un neamt stia ceva si era capabil de ceva, era gandirea de baza ca si azi, de asta nu se avanseaza ca asteapta ce va „imput” strain sa inceapa a se invarti roata. Prefera sa vanda acea firma unui strain pe nimic decat sa-l reabiliteze pe masura personala si sa-l faca profitabil. Numai de la a cheltui banii altuia inca nu se retrag, doar industria asta infloreste.

salut 28-09-2013 - 04:15

Ingerica, draghe, mata esti putin unguroaica, bre? Que prea le pleznesti la sexe, pardon mey draghe, la genuri, mey ingerique ! Qum faci, traghe la betisoare sexu’, pardon, genu’, mey draghe, sau doar le potrivesti ca in povesti?

IngerAlbastru 28-09-2013 - 10:55

Cu retardati nu discut!!!!

salut 28-09-2013 - 14:49

Si baba si fara simtul umorului. Of, of, ai imbatranit nasol, Olgutzo !

CONGO 28-09-2013 - 19:27

sa fi fost un inger verde, mai treaca-mearga, dar albastru… bleah!

BULA 28-09-2013 - 07:00

Pe „chinezul” Git En Stein il roade grija de Romania, in loc sa-l preocupe falimentul Americii.
http://romanian.ruvr.ru/news/2013_09_25/SUA-ar-putea-intra-in-faliment-pe-17-octombrie-5957/
Se pare ca America are nevoie urgenta de noi razboaie, de noi furaciuni, ca sa amane falimentul, la fel ca in anul 2001, cand a pus la cale demolarea celor doua blocuri din Jew York si atacarea Irak-ului si a Afganistan-ului. Le-ar prinde bine americanilor niste gaze naturale de prin Siria.

Antibasistul 28-09-2013 - 14:14

Evreii au ruinat SUA, evreul Gitestein vrea sa ruineze si Romania ca sa o cumpere, ruinata, evreii lui, pe 1 $!

ionisus 28-09-2013 - 14:52

Prietene, Romania este deja ruinata de proprii evrei, gitenstein doar puncteaza unele mici ajustari, care ar avea darul sa termine mai repejor ce au inceput ei prin ’90, caci deh, are si rabdarea lor limite!Cat despre antisemitism, ma gandesc cum ar fi daca ar fi si o lege care sa pedepseasca antiromanismul….cu siguranta ar trebui sa construim urgent cateva sute de puscarii de mare capacitate si tot n-ar fi de ajuns! Nici macar pentru antiromanii de pe meleaguri mioritice, ca sa nu mai vorbim de cei care ii controleaza….pardon, ii…. „consiliaza”.

Antibasistul 28-09-2013 - 16:27

Esti?

Antibasistul 28-09-2013 - 19:23

Si cu nickurile tuturor forumistiilor ai scris ticalosule Congo!

CONGO 28-09-2013 - 19:29

nu ti-e rusine?
faptele ate te dau de gol.

nimeni@yahoo.com 29-09-2013 - 13:24

propune o solutie mai proasta ca varianta la una complet ineficienta . pe banii cui o fi venit cine l-a invitat?

toti cei care respecta tara asta- indiferent cu ce se ocupa si ce sunt – spun acelasi lucruri – proiecte si investitii mari pe infrastructura facute cu cap si atribuite transparent pe indici de performanta , politici clare si indraznete pentru dezvoltarea si sustinerea imm-urilor, reforma radicala in tot sistemul bugetar.

e simplu. creezi locuri de munca si fara rosia monta ! se reduce presiunea pe buget a asistatilor sociali , somerilor si multor bugetari (cel putin 30% din nr lor de acum) , nu te mai imprumuti pentru a le putea da salarii , nu mai incarci pe cei care chiar fac ceva cu povara datoriilor facute anapoda.

s-a ajuns la o situatie hilara, anacronica , ireala- desprinsa parca din kafka.

cei din sectorul privat sunt napastuitii sau victimele statului roman – adica a actualei , fostei si aceleiasi clase politice . nu ma refer la sectorul privat constituit din multinationale.
cele mai mici salarii, cele mai multe ore de munca, cele mai dificile activitati. accesul la finantare este imposibil- e si normal bancile traiesc excelent doar imprumutand statul! un salariat din mediul privat castiga in medie mai putin decat un bugetar .

schema asta care ne ajuta sa nu putem creea si produce nimic in afara datoriilor din ce in mai mari , ne va pune pe toti pe tava gratis si dezbracati „investitorilor” „pietei de capital” pietelor” adica bancilor. nu vom vinde, vom da tot ce mai avem in contul datoriilor .

un alt fel de comunism. mai eficient decat cel pe care unii dintre noi l-au trait .

nimeni 29-09-2013 - 13:50

propune o solutie mai proasta ca varianta la una complet ineficienta . pe banii cui o fi venit cine l-a invitat?

toti cei care respecta tara asta- indiferent cu ce se ocupa si ce sunt – spun acelasi lucruri – proiecte si investitii mari pe infrastructura facute cu cap si atribuite transparent pe indici de performanta , politici clare si indraznete pentru dezvoltarea si sustinerea imm-urilor, reforma radicala in tot sistemul bugetar.

e simplu. creezi locuri de munca si fara rosia monta ! se reduce presiunea pe buget a asistatilor sociali , somerilor si multor bugetari (cel putin 30% din nr lor de acum) , nu te mai imprumuti pentru a le putea da salarii , nu mai incarci pe cei care chiar fac ceva cu povara datoriilor facute anapoda.

s-a ajuns la o situatie hilara, anacronica , ireala- desprinsa parca din kafka.

cei din sectorul privat sunt napastuitii sau victimele statului roman – adica a actualei , fostei si aceleiasi clase politice . nu ma refer la sectorul privat constituit din multinationale.
cele mai mici salarii, cele mai multe ore de munca, cele mai dificile activitati. accesul la finantare este imposibil- e si normal bancile traiesc excelent doar imprumutand statul! un salariat din mediul privat castiga in medie mai putin decat un bugetar .

schema asta care ne ajuta sa nu putem creea si produce nimic in afara datoriilor din ce in mai mari , ne va pune pe toti pe tava gratis si dezbracati „investitorilor” „pietei de capital” pietelor” adica bancilor. nu vom vinde, vom da tot ce mai avem in contul datoriilor .

un alt fel de comunism. mai eficient decat cel pe care unii dintre noi l-au trait

tomi 29-09-2013 - 23:53

Bun aici vad ca m-ati ineles, incet incet progresam, pina la urma rezolvam marele neajuns al forumului, il facem un forum romanesc fara trecuturile negre ale istoriei.

tomi 29-09-2013 - 23:59

Pefect domnul meu vad ca si cel de-al doilea ghimpe a disparut, pai asa-i ca nu era greu, incepe sa arate a forum de oameni civilizati care respecta legislatia romana, felicitari domnilor asa vom continua sa fim prieteni. Important sa insistati pe acelasi fagaj, daca vor aparea „greseli de postare” ale „anumitor indivizi cu vederi tulburi” va voi anunta.
Cu respect Toma

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-09-2013 - 15:02

INSIST pe toate caile legale ca omul de „bine” Huhu, ca fie introdus in „EchipaZiuaVeche.ro” datorita talentului jurnalistic de care da dovada la fiecare postare. Cum puteti sa fiti atit de insensibili, domnilor?, si mai ales dumneata, domnule Batca, care faci si desfaci toate cele in acest ziar binecunoscut de la Tzandarei pin-la Uashinton! ce vreti sa facem ca sa va induplecam, sa va fortam sa-l primiti pe megastarul huhu in rindurile redactiei d-stra? Vreti sa lasam dracului deoparte pe rosia Montana si ciinii maidanezi si sa manifestam impotriva voastra? Nu ne puneti ca o facem? Va roade gelozia, cumva, domnule Batca, ca Huhu ar putea sa stringa in jurul lui milioane de cititori … in stele? Aquila non capit muscas !, sa stii mata, neica Batca !

ValVerde 30-09-2013 - 15:21

Fara sa mai mentionam cresterea calitativa a ziarului !
Cu Huhu Redactor Sef s-ar mari tirajul aproape exponential, la peste 28 de exemplare vindute saptaminal.

Dar nu il lasa mafia interna.
Vilvoi il sapa pe la spate ca sa nu aiba concurenta, sa vada lumea ca se pot scrie articole valoroase la ZV

pathfinder 30-09-2013 - 15:28

Care tiraj bre?

Aaaaa, daca ne uitam in DEX sunt doua definitii care se potrivesc:
3. Operație de turnare în sticle a vinului pregătit pentru fabricarea șampaniei.
4. Circulația aerului (și a gazelor de ardere) într-o instalație de încălzire cu focar (care se datorește diferenței de presiune dintre două sectoare ale coșului).

ValVerde 30-09-2013 - 16:21

Nu, nu, nu denigra o cinstita publicatie !
Uiti definitia de la nr 1

(1. Numărul de exemplare în care se tipărește o carte sau o publicație periodică)

Au editie tiparita in fiecare weekend !

Si trebuie mentionat ca folosirea tirajului definit la punctul 1 intr-o instalatie de incalzire cu focar imbunatateste eficienta tirajului definit la punctul 4
Ca sa nu ma acuze ca il nedreptatesc pe Vilvoi.

ancuta 30-09-2013 - 21:10

„Ciocu mic” asta, Ciu huhu, este capabil de o adevarata revolutie in domeniul publicisticii si a tirajului: deja are peste 723 de publicatii (nopti intregi pierdute pe forum) cu o medie a tirajului de 300 exemplare (postari identice, gen: moarte, alah, basisti)

Antibasistul 30-09-2013 - 16:47

Scirbelor basiste, aveți grija sa nu crapați de invidie, e adevarat, datorita mie s-au inmulțit cetitorii ZV!

tomi 30-09-2013 - 20:35

Dom’le culmea, asta este bancul secolului, cine a postat in locul lui HUHU NEBUNU merita premiul Urzica de Aur.

digital 30-09-2013 - 21:13

mătta a postat, dă-i ”muya de aur”!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult