Acasa BusinessEconomic UPDATE Grecia solicita oficial ajutor financiar din partea UE si FMI

UPDATE Grecia solicita oficial ajutor financiar din partea UE si FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.

UPDATE 17.15

Ministrul elen de Finante, George Papaconstantinou, a declarat vineri ca in cateva zile Grecia va primi ajutorul financiar promis de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International. Potrivit Agerpres, oficialul elen a precizat ca “vor trece doar cateva zile pana cand banii vor putea fi utilizati”. 

UPDATE 16.30

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a declarat, vineri, ca FMI va raspunde rapid cererii Greciei de activare a mecanismului de ajutor FMI-UE.

“Am primit cererea Greciei pentru un Acord Stand-By. Lucram strans cu autoritatile elene de cateva saptamani, pentru asistenta tehnica, iar o misiune a FMI s-a aflat la Atena pentru discutii cu autoritatile si cu reprezentantii Uniunii Europene. Suntem pregatiti sa raspundem rapid cererii Greciei”, a afirmat Strauss-Kahn, citat de Agerpres.

UPDATE 14.20

Premierul a precizat ca “partenerii nostrii vor contribui decisiv la efortul Greciei de a se retrage intr-un port sigur, in care sa-si poata reface corabia”, adugand ca i-a solicita ministrului de finante, George Papaconstantinou, sa faca toate demersurile necesare in vederea activarii mecanismului de ajutor UE –FMI.

Potrivit BBC, seful guvernului elen urmeaza sa efectueze o vizita la Washington, pentru a se intalni cu reprezentantii FMI. Autoritatile de la Atena au decis sa solicite sprijin financiar extern dupa esecul masurilor de austeritate impuse de guvern, care nu au reusit sa contribuie la diminuarea deficitului bugetar enorm al tarii.

Prim-ministrul grec, George Papandreou, a anuntat vineri ca tara sa a solicitat sprijin financiar din partea Uniunii Europene si Fondului Monetar International, informeaza Reuters. “Suntem obligati sa cerem activarea mecanismului”, a declarat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult