Acasa BusinessEconomic Grecia. Speculatiile financiare anuleaza programul de austeritate

Grecia. Speculatiile financiare anuleaza programul de austeritate

scris de Ziua Veche
0 afisari

 .

Speculatiile de pe pietele financiare ar putea anula castigurile economice obtinute in urma reducerilor cheltuielilor bugetare si a altor masuri de austeritate, afectand in principal muncitorii, a declarat, luni, ministrul elen al Muncii, Andreas Loverdos, citat de Mediafax.


Eforturile de consolidare fiscala ale Greciei ar putea fi in zadar fara o inasprire a reglementarilor internationale, a afirmat oficialul intr-un discurs la sediul din Geneva al Organizatiei Internationale a Muncii. „In timp ce ducem aceasta mare batalie, situatia este dezamagitoare in privinta luptei impotriva speculatiilor pe pietele financiare internationale”, a spus el. Grecia face eforturi pentru implementarea unor masuri dure de austeritate, convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si statele din zona euro in schimbul unui pachet financiar de urgenta in valoare de 110 miliarde de euro. Continuarea speculatiilor financiare pe seama Greciei in afara tarii ar putea insemna ca programul de austeritate al guvernului elen a fost „fara sens”, declarat Loverdos. Reducerile de cheltuieli implementate pana acum au permis Atenei sa scada deficitul bugetar cu 38,8% in primele cinci luni, comparativ cu perioada similara din 2009.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult