Acasa BusinessEconomic Grevǎ spontanǎ a șoferilor de la RATC Constanța

Grevǎ spontanǎ a șoferilor de la RATC Constanța

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Şoferii Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat un protest spontan luni, 16 septembrie, solicitând majorarea salariilor, iar autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu.

Grevǎ spontanǎ a șoferilor de la RATC Constanța (foto:lideruldeopinie.ro)

Toţi şoferii de pe mijloacele de transport în comun ale RATC Constanţa au declanşat o grevă spontană în curtea instituţiei, refuzând să mai iasă pe traseu. Şoferii spun că nu vor mai pleca în cursă pentru că nu s-a schimbat nimic de la ultimul lor protest, din luna mai, când li s-a promis găsirea de soluţii pentru creşterea salariilor. Sindicatul din RATC are aproximativ 900 de membri, dar protestul a fost declanşat doar de şoferi, un total de aproximativ 200 de persoane.

Ca urmare a protestului, transportul în comun în Constanţa se desfăşoară foarte greu, fiind asigurat doar de microbuzele firmelor particulare. Reprezentanţii regiei au încercat să discute cu greviştii, dar aceştia au spus că vor să discute cu primarul Radu Mazăre. Directorul RATC, Cristian Tănase, spune însă că protestul angajaţilor este ilegal, şi că, probabil, se va îndrepta în instanţă împotriva lor.

Potrivit mediafax, ultimul protest spontan al salariaţilor din RATC a avut loc în 22 mai, când tot şoferii au refuzat să lucreze. Greva de atunci a luat sfârşit după ce protestatarii au obţinut din partea conducerii promisiunea că salariile le vor fi majorate şi vor primi bonuri de masă, cu condiţia ca societatea să intre în perioada următoare pe profit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult